Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 94 pasujących wyników.
Coraz chętniej kupujemy produkty od rolników
Co czwarty konsument kupuje żywność bezpośrednio od rolników, a 83 proc. z badanych zauważa jej lepszą jakość – wskazuje raport Accenture i Stowarzyszenia "ASAP". Coraz...
więcejWydatki na ekożywność rosną szybciej niż rynek
Mimo pandemii i deklarowanych w związku z nią oszczędności wydatki na produkty ekologiczne nie tylko nie spadają, ale wręcz rosną szybciej niż wcześniej - poinformowała w środowym wydaniu...
więcejRynek żywności ekologicznej w kryzysie. Resort chce to zmienić
Powierzchnia upraw ekologicznych w kraju systematycznie spada, a rynek jest w kryzysie. Sprzedaż biożywności jest wprawdzie na wysokim poziomie, ale ma w tym udział większy import. Ministerstwo...
więcejRynek eko bije rekordy. Do czołówki wciąż nam jednak daleko
W 2015 roku rynek żywności ekologicznej w Polsce wzrośnie aż o 130 mln zł i osiągnie wartość około 770 mln zł w cenach detalicznych. Dynamika rozwoju tego sektora rośnie z roku na rok i już...
więcejEkożywność - zdrowa alternatywa żywieniowa na miarę XXI wieku
Współcześnie wiele osób zdaje sobie sprawę z wpływu diety na zdrowie oraz środowisko naturalne. Wraz ze wzrostem świadomości ekologicznej, coraz większa liczba ludzi decyduje się na...
więcejEko-żywność coraz popularniejsza. Zaprezentuj się na targach
Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw to doskonała okazja dla producentów żywności ekologicznej i tradycyjnej do zaprezentowania swoich wyrobów i dotarcia do...
więcejRolnicy ekologiczni będą dostawać wyższe wsparcie
Sejm uchwalił ustawę o rolnictwie ekologicznym. Dokument dostosowuje polskie prawo do unijnych przepisów m.in. w zakresie kontroli i nadzoru nad produkcją ekologiczną. Za ustawą głosowało 308...
więcejNowelizacja ustawy o rolnictwie ekologicznym. Co się zmieni?
Polacy coraz bardziej dbają o zdrowy styl życia i chętnie kupują żywność ekologiczną. Niestety, gospodarstwa produkujące towary "bio" stanowią zaledwie 5 proc. powierzchni rolnych....
więcejStawka VAT na preparaty mikrobiologiczne dla rolnictwa bez zmian
Stosowana od 1 lipca 2020 r. tzw. nowa matryca VAT nie podwyższyła stawki podatku dla preparatów mikrobiologicznych wykorzystywanych w produkcji rolnej. Były i są objęte 23 proc. stawką -...
więcejProducenci wołowiny stawiają na ekologię i zrównoważone rolnictwo
Rynek ekożywności wciąż zyskuje na wartości, a konsumenci coraz chętniej wybierają takie produkty. Mięso wołowe z ekoetykietą cieszy się rosnącą popularnością w Chinach, a jest to drugi po USA rynek...
więcejRolnictwo ekologiczne w Polsce upada
Żywność ekologiczna ma coraz więcej zwolenników. Niestety produkujących ją gospodarstw ubywa, a 80 proc. produktów ekologicznych trafia do Polski z importu - w radiowej Jedynce...
więcejMinisterstwo będzie wspierało produkcję żywności ekologicznej
Resort rolnictwa będzie wspierał produkcję żywności ekologicznej, zachęcając rolników i przetwórców do jej wytwarzania - mówił na konferencji Henryk Kowalczyk, minister...
więcejPolacy kupują coraz więcej żywności ekologicznej. Rosnąca inflacja to zmieni?
Wartość polskiego rynku żywności ekologicznej szacowana jest na 1,36 mld zł w cenach detalicznych. To stanowi tylko 0,5 proc. całego rynku spożywczego, jednak od kilku lat oba wskaźniki rosną w...
więcejPolski Ład ma zapewnić rozwój rolnictwa ekologicznego
Rozwiązania dotyczące stymulowania rozwoju rolnictwa ekologicznego zawieramy w programie Polski Ład, gdzie mówimy o uwolnieniu rolniczego handlu detalicznego - poinformował Ryszard Bartosik,...
więcejRozwój rolnictwa ekologicznego wymaga wsparcia
Rolnictwo ekologiczne w Polsce rozwija się zbyt wolno, potrzebuje wsparcia i wytyczenia konkretnych celów - ocenili posłowie z sejmowej komisji rolnictwa. Ministerstwo przekonuje, że jest...
więcejUstawa o rolnictwie ekologicznym wymaga zmian
Wprowadzenie mechanizmu dotowania zakupu żywności ekologicznej w placówkach oświatowych i zwiększenie finansowania działań dotyczących rozwoju sektora produkcji ekologicznej zakłada projekt...
więcejRolnicza produkcja ekologiczna nie jest zacofana
Michał Rzytki, dyrektor departamentu jakości żywności i bezpieczeństwa produkcji roślinnej MRiRW ocenił podczas szczytu klimatycznego Togetair, że rolnicza produkcja ekologiczna nie jest zacofana....
więcejMyśliwi polecają dziczyznę na święta
Dziczyzna to wartościowe, ekologiczne mięso, więc myśliwi polecają ją wielkanocne święta. Widząc coraz większe zainteresowanie mięsem z dzików, Polski Związek Łowiecki stworzył mapę miejsc,...
więcejŻywność ekologiczna jest najszybciej rosnącym segmentem rynku
Sylwia Krupa, ekspertka żywieniowa w oparciu o dane CMR wskazała, że żywność ekologiczna jest najszybciej rosnącym segmentem rynku w Polsce, również w pandemii. Z raportu CMR wynika, że...
więcejProdukcja żywności wysokiej jakości szansą dla Polski
- Dopłacanie tylko do filozofii życia w zgodzie z naturą to absurd. Przez błędne unijne rozwiązania dochodziło do sytuacji, w których na setkach hektarów powstawały słynne sady...
więcejPołowa z nas wyrzuca do kosza jedzenie warte tysiące złotych
49 proc. Polaków deklaruje, że zdarza im się wyrzucać jedzenie - wynika z badania przeprowadzonego dla Grupy KRUK. Przeciętna czteroosobowa rodzina marnuje żywność wartą 2,5 tysiąca złotych...
więcejMinister uczy dzieci, jak poznać żywność ekologiczną
- Chcemy najmłodszym przekazywać wiedzę o dobrym odżywianiu - mówił w Działyniu (woj. kujawsko-pomorskie) Jan Krzysztof Ardanowski. Minister rolnictwa wziął udział w inauguracji kampanii...
więcejStawiamy na naturalną i ekologiczną żywność. Z pól, łąk i jezior
Ponad 70 procent Polaków stara się kupować rodzimą żywność. Połowa z nas uważa natomiast, że rodzime mięso i wędliny są lepszej jakości niż zagraniczne. - Trzeba wysiłku, żeby znaleźć...
więcejRolnictwo ekologiczne rozwija się. Przybywa upraw i producentów
W 2018 roku systemem kontroli w rolnictwie ekologicznym w Polsce objętych było 20.584 podmiotów, które prowadziły działalność na 495 tys. ha gruntów. Tak wynika z danych...
więcejRolnictwo ekologiczne to w Polsce wciąż ciężki biznes
Branża ekologiczna w Polsce rozwija się dynamicznie. Biożywność można już nawet znaleźć w osiedlowych sklepach i na targowiskach. Czy to łatwy i intratny biznes, czy może trudna walka o przetrwanie?...
więcejCo czwarty Polak to klient prorolniczy. Częściej kupujemy u gospodarza
IMAS International przeprowadził kolejne badanie dotyczące żywności ekologicznej. Wynika z niego, że co czwarty Polak w wieku 15-65 lat należy do segmentu klientów... prorolniczych....
więcejW Senacie będą dyskutowali na temat rozwoju rolnictwa ekologicznego
W środę, 13 marca o godz. 11 w Senacie rozpocznie się konferencja "Rolnictwo ekologiczne - stan obecny i perspektywy rozwoju". Celem spotkania ma być przeprowadzenie debaty na temat...
więcejPolacy chcą kupować zdrową żywność ze sprawdzonych źródeł
40 proc. mieszkańców Polski deklaruje, że przynajmniej raz w tygodniu kupuje produkt, który określa jako zdrową żywność - wynika z badań przeprowadzonych przez agencję badawczą MANDS...
więcejEkożywność ma cztery razy miej pestycydów. Zapobiega nowotworom
Produkty ekologiczne zawierają czterokrotnie mniej pestycydów niż żywność konwencjonalna i są bogatsze w składniki odżywcze. Jej regularne jedzenie o 25 proc. minimalizuje możliwość...
więcejGospodarstw ekologicznych jest coraz mniej. Brakuje rąk do pracy
Po latach boomu liczba gospodarstw ekologicznych w Polsce zaczyna spadać. Z drugiej strony te, które produkują i dostarczają ekożywność, umacniają swoją pozycję na szybko rosnącym rynku. -...
więcejPolacy coraz częściej stawiają na żywność ekologiczną
Producenci i dystrybutorzy żywności coraz częściej wypuszczają na rynek produkty reklamowane jako zdrowsze, a wielkie sieci handlowe szukają nowych dostawców asortymentu bio i eko. Markety...
więcejPowstała Koalicja na rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio
Pod patronatem ministra rolnictwa powstała Koalicja na rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio. Celem działania koalicji ma być m.in. podjęcie inicjatyw prowadzących do budowy rynku żywności bio i...
więcejKonsumenci coraz bardziej świadomi. Chcą dużo wiedzieć o produkcie
Jak wynika z danych Mintel Global New Products Database, jeszcze 10 lat temu zaledwie 17 proc. spożywczych nowości opatrzonych było informacjami o ekologicznym procesie produkcji, naturalnym...
więcejZatrute standardy żywności ekologicznej
Rada do spraw Rolnictwa Ekologicznego działająca przy ministerstwie rolnictwa chce wprowadzić graniczny poziom zanieczyszczenia produktów ekologicznych substancjami niedopuszczonymi, czyli...
więcejRegres w rolnictwie ekologicznym. Jesteśmy daleko w tyle, inni uciekają
Rolnictwo ekologiczne zyskuje coraz więcej na znaczeniu w krajach Unii Europejskiej. Niestety, w Polsce jest zgoła inaczej. Ekorolnictwo jest w powijakach, a rodzimi producenci często czują się...
więcejNowa polityka rolna będzie bardziej aktywna i innowacyjna
Nowa polityka rolna będzie bardziej aktywna i skoncentrowana na innowacjach, np. chcemy korzystać z bezpłatnych satelitów UE - powiedział PAP minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski i...
więcejPolska nie wykorzystuje potencjału ekologicznego rolnictwa
Rolnictwo ekologiczne w Polsce zamiast spodziewanego dynamicznego rozwoju, od kilku lat przeżywa okres stagnacji i spadków, kurczy się powierzchnia upraw - informuje NIK. NIK wskazuje, że...
więcejRolnicy będą mogli bez ograniczeń sprzedawać ekologiczną żywność
W Białej Podlaskiej rozpoczęła się modernizacja targowiska miejskiego zlokalizowanego przy alei Tysiąclecia. Dzięki wartej ponad 2 miliony złotych inwestycji, rolnicy z powiatu bialskiego handlujący...
więcejKrajowa Rada Rolnictwa Ekologicznego już działa i promuje naszą żywność
Przy Krajowej Izbie Gospodarczej (KIG) powstała Krajowa Rada Rolnictwa Ekologicznego. Jest odpowiedzią na liczne sygnały wskazujące na potrzebę powołania takiej instytucji, która zajmowałaby...
więcejEuropa zmierza w stronę rolnictwa ekologicznego. A Polska?
Piotr Puchalski, szef Rady ds. Rolnictwa Ekologicznego przy ministrze rolnictwa, przekonuje, że w interesie Polski jest rozwój rolnictwa ekologicznego. Udział ekożywności w rynku wynosi 0,5...
więcejProdukcja ekologiczna wciąż jest niszowa. Liczby nie kłamią
Produkcja ekologiczna w Polsce prowadzona jest na zaledwie około 4 proc. wszystkich użytków rolnych - wynika z najnowszego raportu przygotowanego przez Inspekcję Jakości Handlowej...
więcejChińskie firmy wezmą udział w targach Ekogala. To szansa dla regionu
Ponad 10 firm z Chin z branży rolno-spożywczej weźmie udział w grudniowych targach żywności Ekogala, które odbędą się w podrzeszowskiej Jasionce (Podkarpackie). To jeden z efektów...
więcejZapotrzebowanie na eko-żywność rośnie szybciej niż produkcja
Produkty ekologiczne mają coraz więcej zwolenników, a zapotrzebowanie na eko-żywność rośnie szybciej niż produkcja. Cieszy to rolników i przetwórców, ale ci ostatni...
więcejŻywność ekologiczna rośnie w siłę. Wartość rynku przekroczy miliard?
Wartość krajowego rynku żywności ekologicznej w tym roku może przekroczyć miliard złotych. Liczba producentów ekologicznych w Polsce wzrosła z 3,7 tys. w 2004 roku do 24,2 tys. w 2016 roku.....
więcejŻywność ekologiczna coraz bardziej dostępna. Chcemy być fit
Żywność ekologiczna dostępna już jest nie tylko w sklepach specjalistycznych, ale także w dyskontach oraz sklepach convenience. Chęć dbania o jakość i walory zdrowotne spożywanych produktów...
więcejPolska żywność ekologiczna rośnie w siłę
Rośnie sektor polskiej żywności ekologicznej. W tym roku jego wartość ma przekroczyć miliard złotych, a w ostatniej dekadzie liczba producentów wytwarzających jedzenie bez udziału...
więcejPrzejście na produkcję ekologiczną może być strzałem w "10"
Rolnicy, którzy zdecydowali się przejść na ekologiczną produkcję, raczej nie żałują podjętej decyzji. Kolejni gospodarze są przekonywani do takiego kroku, bo rośnie zapotrzebowanie na zdrową...
więcejW przyszłym roku otworzą pierwszy ekologiczny supermarket
Pierwszy w Polsce wielkopowierzchniowy sklep oferujący żywność ekologiczną powstanie w Konstancinie w planowanym centrum handlowym "Quick Park Konstancin". Powierzchnia lokalu wyniesie 838...
więcejŻywność ekologiczna sprzedaje się coraz lepiej
Certyfikowane produkty zdobywają rynek w Polsce. Już w 2017 roku powinniśmy wydać na takei towary ponad miliard złotych. Wydatki na ekożywność rosną, ponieważ zwiększa się jej dostępność. W 2016...
więcejBiokonsumentów przybywa. Moda na zdrową żywność nie mija
Zdrowe odżywanie nie jest chwilową modą, ale coraz silniejszym trendem - wynika z badania przeprowadzonego przez Ośrodek Ewaluacji. Polacy chcą jeść zdrowo i odpowiedzialnie, dlatego coraz częściej...
więcejRarytasy lubelskiego EkoBazaru
W każdą sobotę w centrum Lublina działa EkoBazar Targ Rolny, oferując ekologiczne wyroby bezpośrednio od producentów. – EkoBazar znajduje się w hali o powierzchni 450 metrów...
więcejEurodeputowani za surową kontrolą producentów żywności ekologicznej
Komisja Parlamentu Europejskiego do spraw rolnictwa opowiedziała się za wprowadzeniem surowych kontroli producentów żywności ekologicznej na każdym etapie łańcucha produkcji, aby zapobiegać...
więcejRynek żywności ekologicznej może wzrosnąć do miliarda złotych
O ponad 30 procent rocznie rośnie rynek produktów ekologicznych. Na koniec bieżącego roku jego wartość może sięgnąć nawet miliarda złotych. - Przyrost obrotów w naszej sieci na...
więcejGospodarstw ekologicznych jest coraz mniej
W 2014 r. po raz pierwszy od wstąpienia Polski do UE, o ponad 6 proc. do 25,4 tys. spadła liczba gospodarstw ekologicznych w naszym kraju. Natomiast coraz więcej jest przetwórni...
więcejPolska przeciw propozycji KE w sprawie żywności ekologicznej
- Nie popieramy proponowanych przepisów unijnych dotyczących żywności ekologicznej w ich obecnym kształcie - oświadczył w Brukseli minister rolnictwa Marek Sawicki. Propozycja nowelizuje...
więcejPolska może zostać liderem produkcji ekożywności
W ostatnim roku popyt na żywność ekologiczną wzrósł o 20 proc. Wartość tego rynku jest już szacowana na 700 milionów złotych. Rynek żywności ekologicznej to od kilku lat jeden z...
więcejŻywność ekologiczna i tradycyjna coraz popularniejsza
Jesteśmy coraz zamożniejsi i więcej wydajemy na zakup wysokiej jakości żywności. Produkty ekologiczne i tradycyjne za 5 lat mogą stanowić ponad 10 proc. polskiej produkcji rolno-spożywczej. -...
więcejMięso będzie obowiązkowo oznaczane
We Francji będzie wprowadzony obowiązek oznaczania pochodzenia mięsa, również spożywanego w restauracjach i kantynach. Od lata nakaz będzie dotyczył również drobiu - zapowiedział...
więcejPrzepisy dotyczące produkcji ekologicznej później wejdą w życie
Komisja Europejska zaproponowała odroczenie o rok wejścia w życie przepisów dotyczących produkcji ekologicznej. Decyzja ma dać rolnikom i krajom UE więcej czasu na dostosowanie się do nowych...
więcejEkologiczna żywność gorsza dla klimatu niż produkowana konwencjonalnie
Żywność produkowana metodami rolnictwa ekologicznego szkodzi klimatowi bardziej niż żywność produkowana w konwencjonalny sposób - sugeruje publikacja, która ukazała się na łamach...
więcejProdukcja ekologiczna pod jeszcze większą kontrolą
Parlament Europejski 17 kwietnia będzie debatować nad nowymi przepisami dotyczącymi rolnictwa ekologicznego. Posłowie chcą m.in. wzmocnienia kontroli, a także łatwiejszych procedur certyfikacji dla...
więcejTuryści chętnie robią zakupy u rolników
W niezwykle ciepłej i słonecznej w sezonie jesiennym Portugalii systematycznie przybywa turystów z zagranicy. Szacuje się, że do końca grudnia dotrze ich tam ponad 21 mln osób, czyli...
więcejJest przełom w sprawie unijnych przepisów dotyczących ekożywności
Po niemal trzech latach negocjacji państwa członkowskie i Parlament Europejski porozumiały się w sprawie nowych unijnych regulacji dotyczących produkcji i oznakowania żywności ekologicznej. Nowe...
więcejImport bioproduktów z nowym systemem certyfikacji
W środę zaczyna obowiązywać nowy system certyfikacji elektronicznej, który ma pozwolić lepiej monitorować import produktów ekologicznych w UE. Jak podkreśla KE, dzięki niemu Unia...
więcejProdukty ekologiczne z Norwegii i Islandii znów trafią do Unii
Od 18 marca do Unii Europejskiej ponownie będzie można eksportować i wprowadzać do obrotu produkty ekologiczne (m.in. łososia) z Norwegii i Islandii. Długo oczekiwaną decyzję w tej sprawie podjął...
więcejUE wprowadza elektroniczny system certyfikacji produktów ekologicznych
Od przyszłego roku wszystkie produkty ekologiczne, m.in. kawa, ryż czy owoce, przywożone do Unii Europejskiej z krajów trzecich podlegać będą nowemu systemowi elektronicznej certyfikacji....
więcejProdukty ekologiczne w UE są coraz popularniejsze
Coraz więcej unijnych obywateli docenia żywność ekologiczną, co wyraża się w rosnących zakupach takich produktów. W 2014 r. rynek sprzedaży eko-towarów w UE wzrósł o 7,4 proc. i...
więcejPolskie produkty ekologiczne na nowojorskich targach żywności
Wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi Jacek Bogucki uczestniczy w rozpoczętych w sobotę w Nowym Jorku targach żywności 2018 Summer Fancy Foods Show. W piątek wziął udział w prezentacji i degustacji...
więcejNaturalność najskuteczniej napędza popularność produktów
Etykieta "naturalny" to najskuteczniejszy wabik na klientów - produkty z tą właśnie etykietą cieszą się największą popularnością. I o ile z trendami konsumenci są zaznajomieni, o...
więcejŻywność eko coraz popularniejsza. Wartość rynku szybko rośnie
O 355 proc. wzrosła wartość światowego rynku ekologicznego w latach 2000-2015. Najwięcej żywności eko sprzedaje się w Stanach Zjednoczonych - wynika z najnowszego raportu dotyczącego produkcji...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2023
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 4 marca 2023 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych podkarpackich...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2022
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 17 grudnia 2022 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2022
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 24 września 2022 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych...
więcejTargi natura FOOD & beECO w Łodzi 2022
Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają 16-18 września 2022 roku na Targi natura FOOD & beECO, które odbędą się w Łodzi, Atlas Arena, al. Bandurskiego7. [PROGRAM] Wstęp...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2022
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 4 czerwca 2022 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2022
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 14 maja 2022 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych podkarpackich...
więcejMiędzynarodowe Targi Ekologicznego i Zrównoważonego Stylu Życia – BIOGREEN FUTURE w Krakowie 2022
Agencja Melagrana zaprasza 20-22 maja 2022 roku na Międzynarodowe Targi Ekologicznego i Zrównoważonego Stylu Życia – BIOGREEN FUTURE, które odbędą się w Międzynarodowym Centrum...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2022
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 9 kwietnia 2022 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2022
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 12 marca 2022 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych...
więcejPodkarpacki Bazarek w Boguchwale 2022
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zaprasza 12 lutego 2022 roku wszystkich sympatyków zdrowej oraz ekologicznej żywności pochodzącej bezpośrednio od najlepszych...
więcejMiędzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food, IX Targi Ekologicznego Stylu...
Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają 17-19 września 2021 roku na Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food i Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO,...
więcejTargi EcoSilesia – Targi Żywności i Eko Produktów w Katowicach 2021
Biuro Promocji i Wystaw Astra zaprasza 4-5 września 2021 roku na Targi EcoSilesia – Targi Żywności i Eko Produktów, które odbędą się w Galerii Szyb Wilsona w Katowicach....
więcejKonferencja pt. „ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA gwarancją zdrowia i dobrego smaku” on-line 2021
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 31 maja 2021 roku na konferencję pt. „ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA gwarancją zdrowia i dobrego smaku”, która odbędzie się on-line. Więcej...
więcejKonferencja pt. „Innowacyjne rozwiązania w rolnictwie ekologicznym – aktualne trendy i perspektywy”...
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie zaprasza 3 grudnia 2020 roku na Konferencję online pt. „Innowacyjne rozwiązania w rolnictwie ekologicznym – aktualne trendy i...
więcejXIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food, IX Targi Ekologicznego...
Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają 2-4 października 2020 roku na XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food i IX Targi Ekologicznego Stylu...
więcejMiędzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food, Targi Ekologicznego Stylu...
Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają 18-20 października 2019 roku na XII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food oraz VIII Targi Ekologicznego...
więcejBarwy Lata – Dary Jesieni, Święto Ziemniaka, Krajowe Dożynki Ekologiczne w Przysieku 2019
Kujawsko Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie zaprasza 14 września 2019 roku na imprezę rolniczą Barwy Lata – Dary Jesieni, Święto Ziemniaka, która odbędzie się w...
więcejI Kongres Polskiej Izby Żywności Ekologicznej – Strategia promocji żywności ekologicznej w Polsce w...
Polska Izba Żywności Ekologicznej zaprasza 22 marca 2019 roku na I Kongres Polskiej Izby Żywności Ekologicznej – Strategia promocji żywności ekologicznej w Polsce, który odbędzie się w...
więcejXI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food, VII Targi Ekologicznego...
Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają 12-14 października 2018 roku na XI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food oraz VII Targi Ekologicznego Stylu...
więcejTargi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia” w Warszawie 2018
13-15 kwietnia 2018 roku MT Polska organizuje Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”, które odbędą się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska, ul. Marsa...
więcejVI Targi Produktów Ekologicznych, Tradycyjnych i Naturalnych EcoTime w Kielcach 2017
Targi Kielce zapraszają 28-29 stycznia 2017 roku na VI Targi Produktów Ekologicznych, Tradycyjnych i Naturalnych EcoTime. Zakres branżowy targów EcoTime: żywność ekologiczna,...
więcejTargi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia” w Warszawie 2016
W dnach 22- 24 kwietnia 2016 roku MT Polska organizuje Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”, które odbędą się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska,...
więcejKonferencja pt. „Rolnictwo ekologiczne – zmiany w przepisach prawnych”
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Oddział w Zarzeczewie zaprasza 15 kwietnia 2015 roku na konferencję pt. „Rolnictwo ekologiczne – zmiany w przepisach prawnych”,...
więcejKiermasz Ogrodniczy, Kiermasz Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych
W dniach 9 – 10 maja 2015 roku organizowany jest Kiermasz Ogrodniczy, który odbędzie się na Placu pod Iglicą przy Hali Stulecia we Wrocławiu. Kiermaszowi towarzyszyć będzie Kiermasz...
więcej