Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 30 pasujących wyników.
Produkcja trzody chlewnej bez dokumentacji? To się nie uda
Rozród macior wpływa na opłacalność całej produkcji trzody chlewnej, która bez prowadzenia dokumentacji jest jedną wielką niewiadomą. Hodowcy i producenci trzody chlewnej na początku...
więcejKujawskie Spotkanie Paszowe firmy Biochem
Znaczenie mikrobiomu w żywieniu oraz jego wpływ na zdrowotność zwierzą to główne tematy III Kujawskiego Spotkania Paszowego, zorganizowanego przez firmę Biochem Sp. z o.o. wraz z...
więcejRozród świń i precyzyjne żywienie. Konferencje Blattin dla hodowców
Blattin zaprasza hodowców i producentów trzody chlewnej na cykl konferencji. Rozpocznie się on 5, a zakończy 8 marca. Firma zawita do trzech województw, świętokrzyskiego,...
więcejFitobiotyki poprawiają zdrowie świń
Fitobiotyki są produktami pochodzenia roślinnego. Dodawane do paszy korzystnie wpływają na funkcjonowanie przewodu pokarmowego i nie tylko. Swoje właściwości szczególnie uwidaczniają w dawce...
więcejHodowcy świń alarmują o złym pobieraniu próbek pasz do badań
Hodowcy trzody chlewnej po 20 latach zakazu mogą w końcu stosować w żywieniu świń przetworzone białko zwierzęce z drobiu. Wejście w życie przepisów rozporządzenia Komisji (UE) 2021/1372 z...
więcejO ASF i bioasekuracji podczas Forum Trzody Chlewnej
Afrykański pomór świń (ASF), bioasekuracja, ekonomia i żywienie. To główne tematy kolejnej edycji Forum Trzody Chlewnej. Spotkanie online zorganizował Kujawsko-Pomorski Ośrodek...
więcejKongres Trzoda 3.0 o wirusie ASF, ale nie tylko
Hodowcy i producenci trzody chlewnej, lekarze i technicy weterynarii, zootechnicy pracownicy akademiccy, producenci pasz i dodatków paszowych. To uczestnicy trzeciej edycji...
więcejKongres Trzoda 3.0. już 31 stycznia
Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0 odbędzie się 31 stycznia 2020 roku w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym koło Poznania. To już trzecia edycja imprezy, która dawniej występowała pod...
więcejProdukty z wykorzystaniem ekstrudatów
Ekstruzja to proces hydro-baro-termiczny i dzięki wysokiemu ciśnieniu panującemu w ekstruderze, dochodzi między innymi do zmiany struktury skrobi oraz innych składników występujących w...
więcejPlazma krwi jest bezpieczna w żywieniu świń
Plazma krwi jest od kilku lat stosowana w żywieniu świń. W 2008 roku znalazła się na szóstym miejscu na liście 10 największych odkryć w ostatnich 100 latach Amerykańskiego Towarzystwa Nauk...
więcejProducenci świń w Polsce nie są konkurencyjni. Dlaczego tak się dzieje?
Żywienie trzody chlewnej w zależności od potencjału genetycznego, sterowanie rozrodem oraz inseminacją loch, a także przyczyny niekonkurencyjności produkcji świń w Polsce. To główne tematy...
więcejOcena rozdrobnienia paszy
Stopień rozdrobnienia - grubo albo drobno mielone - ma duże znaczenie, i to nie tylko przy naszej porannej kawie. Mielenie ziarna jest ważne w produkcji mieszanek paszowych dla zwierząt...
więcejWażny jest stosunek treoniny do lizyny
Badanie prowadzone na Uniwersytecie Illinois ma ułatwić ustalenie prawidłowego stosunku treoniny do lizyny w mieszankach dla świń oraz wyjaśnić, w jaki sposób wpływa na niego zawartość...
więcejHodowcy i producenci trzody chlewnej spotkali się w Przysieku
Bioasekuracja ferm, znaczenie wentylacji w kształtowaniu prawidłowych warunków środowiska oraz żywienie świń roślinami strączkowymi. To główne tematy II Forum Hodowców i...
więcejPomorskie Forum Trzodziarskie
ASF czyli afrykański pomór świń to obecnie chyba najważniejsza bolączka krajowej produkcji trzody chlewnej. Problem ten będzie jednym z tematów poruszanych na IV Pomorskim Forum...
więcejSuszony wywar dobrym źródłem białka
Oceniano w czteroletnim doświadczeniu wpływ produktów ubocznych powstających przy produkcji bioetanolu, wykorzystywanych jako alternatywne źródło białka w żywieniu świń i drobiu....
więcejŻyto to niedoceniane zboże w żywieniu świń
Nowoczesne odmiany żyta, poza kukurydzą są dobrym źródłem energii o najwyższym potencjale plonowania. - Mała popularność stosowania żyta w żywieniu świń w naszym kraju jest niezrozumiała. W...
więcejUważaj na poziom białka w paszy
Wysoki udział białka w paszy generuje niepotrzebne koszty oraz negatywnie wpływa na zdrowie świń. Przez lata obserwowaliśmy tendencję do żywienia świń zbyt ubogą w składniki odżywcze paszą. Jednak...
więcejDobra pasza to nie wszystko
Podstawą racjonalnego żywienia świń jest odpowiednie dobranie surowców paszowych i zbilansowanie paszy pod względem jak największej liczby składników odżywczych. 9 czerwca w...
więcejKonferencja pt. „Czy zakaz stosowania tlenku cynku w żywieniu świń musi oznaczać wzrost zużycia...
Josera Agri zaprasza 24 listopada 2021 roku na Webinar pt. „Czy zakaz stosowania tlenku cynku w żywieniu świń musi oznaczać wzrost zużycia antybiotyków?”. Tematyka webinaru: 1....
więcejVIII Ogólnopolska Konferencja pt. "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody chlewnej" w Głogówku...
Firma Blattin Polska Sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Temat: "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody...
więcejVIII Ogólnopolska Konferencja pt. "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody chlewnej" w...
Firma Blattin Polska Sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Temat: "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody...
więcejVIII Ogólnopolska Konferencja pt. "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody chlewnej" w Praszce...
Firma Blattin Polska Sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Temat: "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody...
więcejVIII Ogólnopolska Konferencja pt. "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody chlewnej" w Sudole...
Firma Blattin Polska Sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Temat: "Nowe trendy w żywieniu i rozrodzie trzody...
więcejKonferencja hodowców i producentów trzody chlewnej w Karniowicach 2019
Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Karniowicach oraz Trouw Nutrition Polska zapraszają 30 stycznia 2019 roku do udziału w konferencji hodowców i producentów trzody...
więcejKonferencja pt. „Racjonalizacja chowu świń szansą dla pomorsko-kujawskiej wieprzowiny” w Ostromecku...
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt, Zakład Hodowli Trzody Chlewnej i Koni, UTP w Bydgoszczy, Pomorsko-Kujawski Związek Hodowców Trzody Chlewnej w Bydgoszczy, Kujawsko-Pomorski Ośrodek...
więcejCykl konferencji Blattin dla hodowców i producentów trzody chlewnej w Głogówku 2017
Blattin Polska sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Harmonogram spotkań: 20 lutego 2017 roku, godz. 9.30, Zajazd...
więcejCykl konferencji Blattin dla hodowców i producentów trzody chlewnej w Skalmierzycach 2017
Blattin Polska sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Harmonogram spotkań: 20 lutego 2017 roku, godz. 9.30, Zajazd...
więcejCykl konferencji Blattin dla hodowców i producentów trzody chlewnej w Praszce 2017
Blattin Polska sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Harmonogram spotkań: 20 lutego 2017 roku, godz. 9.30, Zajazd...
więcejCykl konferencji Blattin dla hodowców i producentów trzody chlewne w Wisznicach 2017
Blattin Polska sp. z o.o. zaprasza na cykl konferencji dla hodowców i producentów trzody chlewnej. Harmonogram spotkań: 20 lutego 2017 roku, godz. 9.30, Zajazd...
więcej