Nowe perspektywy przed producentami i hodowcami bydła mięsnego

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
23-06-2015,9:30 Aktualizacja: 23-06-2015,10:07
A A A

17 czerwca trzy organizacje skupiające w swoich szeregach hodowców i producentów bydła mięsnego zawarły porozumienie. Główną przesłanką do współpracy jest konieczność skutecznego  rozwiązywania problemów polskich hodowców.

W siedzibie Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego porozumienie zawarły: PZHiPBM reprezentowany przez Bogusława Rogusia, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego reprezentowane przez Jerzego Wierzbickiego oraz Federacja Związku Pracodawców-Dzierżawców i Właścicieli Rolnych, którą reprezentował Zygmunt Jodko.

Jak czytamy w informacji prasowej, przyczynkiem do podpisania porozumienia jest potrzeba uzyskania wyższej skuteczności w rozwiązywaniu problemów polskich producentów i hodowców bydła mięsnego.

Współpraca ma na celu współdziałanie na rzecz rozwoju rynku polskiego bydła mięsnego oraz jego produktów czyli wołowiny kulinarnej.

Wszystkie strony porozumienia będą się koncentrować się na tworzeniu i realizacji Strategii Rozwoju Produkcji i Hodowli Bydła Mięsnego w Polsce na najbliższe lata.

W tym celu mają współpracować z organami administracji państwowej, a szczególnie z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także z administracją samorządową, parlamentarzystami oraz organizacjami rolniczymi i przetwórczymi.

Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 1/2025

Hoduj z głową świnie:

-Okiem doradcy - sucha dezynfekcja

-Świeże powietrze to podstawa

-Zamiast powiększać stado, zwiększyli dobrostan

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 1/2025

Hoduj z głową bydło:

-Programowanie życia cieląt

-Jak zmodernizować oborę pod robota?

-Lepszy dobrostan to większy zysk

PRENUMERATA