Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 8 pasujących wyników.
Ekspert w produkcji wołowiny
Opasem bydła zajmuje się od 17 lat, a jego stado podstawowe liczy 260 krów rasy limousine. Oprócz tego rolnik posiada około 500 opasów w różnych kategoriach wagowych i...
więcejCzy hodowla bydła powoduje globalne ocieplenie?
- Spotkaliśmy się po to, żeby mówić jak poprawić wydajności produkcji żywca wołowego, ale także po to, żeby wyraźnie powiedzieć wszystkim konsumentom, aby uważali na ludzi którzy...
więcejWystartowało 6. Forum Sektora Wołowiny. Minister wspiera hodowców
Hodowcy, producenci żywca wołowego, przedstawiciele ubojni, zakładów rozbioru, administracji szczebla krajowego i samorządowego, handlu oraz świata nauki, biorą udział w 6. Forum Sektora...
więcejWołowina kulinarna także od krów holsztyńsko-fryzyjskich?
Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego organizuje cykl 16 ogólnopolskich szkoleń dla hodowców i producentów żywca wołowego pod nazwą "Hoduj z...
więcejProdukcja wysokiej jakości wołowiny. To się opłaca
Poprawa genetyki bydła mięsnego w Polsce, zwiększenie zysku z jego produkcji oraz efektywny opas, to główne tematy konferencji, która 15 lutego odbyła się w Minikowie koło Bydgoszczy....
więcejBydło mięsne hereford na wołowinę kulinarną
Rasa hereford jest łagodna i mało wymagająca. Doskonale znosi ekstensywny, pastwiskowy system utrzymania. Do jej hodowli wystarczy wiata, która ochroni zwierzęta przed wiatrem oraz suche...
więcejNowe perspektywy przed producentami i hodowcami bydła mięsnego
17 czerwca trzy organizacje skupiające w swoich szeregach hodowców i producentów bydła mięsnego zawarły porozumienie. Główną przesłanką do współpracy jest konieczność...
więcejMinister odpowiada na zarzuty opozycji. Żywność w Polsce nie jest droga
- Ceny żywności w Polsce należą do najniższych w Europie - mówił Jan Krzysztof Ardanowski, minister rolnictwa podczas konferencji "Czy dobra żywność jest droga?", która była...
więcej