Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 17 pasujących wyników.
PZPBM wspiera młodych rolników
Międzynarodowa konferencja wspierająca przedsiębiorców z sektora rolno-spożywczego odbędzie się 26 lutego w Dublinie. Jej organizatorem jest konsorcjum dwóch europejskich uczelni oraz...
więcejPZPBM partnerem projektu zwiększającego umiejętności marketingowe rolników
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego zostało partnerem, finansowanego przez Unię Europejską projektu “Creating Entrepreneurs in Food (CEF)”, którego celem jest...
więcejHodowcy mogą zgłaszać się do konkursu do połowy listopada
Konkurs Producent Bydła Mięsnego Roku 2023 to ogólnokrajowe przedsięwzięcie o cyklicznym charakterze. Termin nadsyłania zgłoszeń został przedłużony do 15 listopada 2023 r. Konkurs Producent...
więcejOgólnopolski Konkurs Producent Bydła Mięsnego Roku 2023
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich już po raz kolejny rozpoczęło realizację...
więcejNielegalny ubój bydła - raport z audytu KE
Komisja Europejska opublikowała raport z audytu, jaki przeprowadziła w naszym kraju po doniesieniach o nielegalnych praktykach podczas uboju krów tzw. leżaków. O komentarz w tej...
więcejO wołowinie i certyfikacji QMP
Hodowcy bydła mięsnego i producenci wołowiny spotkali się w gospodarstwie rolnym z certyfikatem Quality Meat Program (QMP), gdzie dowiedzieli się o korzyściach uczestnictwa w programie. Prelegenci...
więcejWołowina może mieć lepszą jakość, a producent wyższy zysk
System certyfikacji QMP (Quality Meat Program) został opracowany w 2008 r. przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego. Jego głównym założeniem jest wspieranie produkcji...
więcejProducenci wołowiny stawiają na ekologię i zrównoważone rolnictwo
Rynek ekożywności wciąż zyskuje na wartości, a konsumenci coraz chętniej wybierają takie produkty. Mięso wołowe z ekoetykietą cieszy się rosnącą popularnością w Chinach, a jest to drugi po USA rynek...
więcejProblemy i wyzwania sektora wołowiny
Hodowcy bydła oraz przedstawiciele handlu, nauki i administracji uczestniczyli w III Forum Sektora Wołowiny. Dwudniowe spotkanie odbyło się 25 - 26 listopada podczas Centralnych Targów...
więcejProdukcja bydła opasowego, to się opłaca
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego rusza z serią szkoleń pt. „System QMP, profesjonalne doradztwo szansą zwiększenia dochodowości produkcji bydła opasowego”. Projekt...
więcejMiliony euro na promocję wołowiny
W 2016 roku państwa UE dysponować będą budżetem w wysokości ponad 111 mln euro na działania związane z promocją produktów rolnych i rolno-spożywczych. Docelowo w 2019 roku kwota wsparcia ma...
więcejProducenci rolni chcą wykreślenia zakazu stosowania pasz GMO
Organizacje hodowców zwierząt apelują do ministra rolnictwa o wykreślenie zakazu stosowania pasz GMO z polskiego prawa - poinformowała Federacja Branżowych Związków Producentów...
więcejAktywiści prozwierzęcy nie wejdą do gospodarstw?
Ministerstwo rolnictwa zapowiada wprowadzenie zakazu wstępu tzw. aktywistów prozwierzęcych na teren gospodarstw rolnych - poinformowała Federacja Branżowych Związków...
więcejJurgiel: ministerstwo opracuje strategię rynku wołowiny
W przyszłym roku ministerstwo rolnictwa zajmie się opracowaniem strategii rozwoju rynku wołowiny - poinformował w piątek minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel. Chodzi o takie działania, które...
więcejCopa-Cogeca nie chce wyłączenia mięsa i wina z polityki promocji
Organizacje rolnicze i spółdzielcze z Europy zrzeszone w Copa-Cogeca nie chcą wyłączenia produktów mięsnych i wina z unijnej polityki promocji - poinformowała Federacja Branżowych...
więcejStrategia KE zagraża bezpieczeństwu żywnościowemu
Copa-Cogeca domaga się natychmiastowego opracowania efektów wprowadzenia strategii "Od pola do stołu". Zdaniem organizacji skupiającej farmerów z całej UE, pomysły Brukseli...
więcejSzkolenie pt. ”Podstawowe czynniki wpływające na wzrost efektywności opasu” w Karbowie 2019
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego oraz Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie zapraszają 21 lutego 2019 roku na Szkolenie pt. "Podstawowe czynniki...
więcej