Inne
RSS-
10-11-2015,13:00
Warsztaty zootechniczne na SGGW
Tematy XIX Warsztaów Zootechnicznych w SGGW obejmują genetykę, leczenie zwierząt, analizy DNA, transpot i ubój zwierząt, a także wpływ spożycia wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego na zachorowalność na choroby cywilizacyjne. -
27-10-2015,14:55
Krajowe źródła białka gwarantują bezpieczeństwo paszowe
Białko roślinne pochodzenia krajowego w żywieniu zwierząt monogastrycznych, to temat przewodni sympozjum referatowo-sprawozdawczego za lata 2011-2015. -
12-10-2015,13:10
Do Wspólnoty trafia więcej mięsa owczego i koziego
Najwięcej mięsa koziego i owczego trafia do Unii Europejskiej z Nowej Zelandii. -
10-10-2015,20:45
Konferencja bujatryczna dla lekarzy weterynarii
Szósta Międzynarodowa Konferencja Bujatryczna, której tematem przewodnim była transplantacja zarodków odbyła się w Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży. -
28-09-2015,12:35
Rekordowe targi SPACE 2015
We wrześniu w centrum wystawowym Rennes we Francji odbyła się 29 edycja międzynarodowych targów produkcji zwierzęcej SPACE. Odwiedziło je ponad 106 tys. gości z całego świata. -
25-09-2015,11:40
Akademia Płynnego Żywienia
W Polsce żywienie świń na mokro nadal jest dużo mniej popularne niż w krajach Europy zachodniej czy np. w Finlandii. Tymczasem korzyści wynikające z karmienia trzody chlewnej płynną paszą mogą być duże.