Bydło
RSS-
27-11-2016,4:55
Poprawić strawności włókna
Maksymalizowanie strawności włókna pokarmowego będzie miało tej zimy w USA decydujące znaczenie dla tamtejszej produkcyjności bydła mlecznego i mięsnego. -
25-11-2016,22:40
Liderzy w produkcji bydła mięsnego wybrani
„Producent Bydła Mięsnego Roku 2016” wybrany. Pierwsze miejsce w kategorii producentów jałówek i buhajków hodowlanych zajął Zygmunt Jodko, a w kategorii producent bydła opasowego Anna i Józef Wojewódzcy z miejscowości Wojewódki Dolne. -
24-11-2016,19:10
Producent bydła mięsnego 2016 r. Wkrótce poznamy zwycięzców
Producent bydła mięsnego roku 2016 to konkurs, który ma zintegrować środowiska hodowców bydła mięsnego i opasowego z sektorem przemysłu mięsnego a także upowszechnić wiedzę na temat chowu i hodowli bydła ras mięsnych. -
24-11-2016,8:40
Wołowina w Polsce tanieje wolniej niż w Unii
Dane o samych ubojach nie dają pełnego obrazu wielkości produkcji żywca wołowego. Eksperci przekonują, że dla lepszej perspektywy należy doliczyć do nich eksport żywych zwierząt -
23-11-2016,12:05
Intensywny chów cieląt w systemie 4x4
Chów cieląt w systemie 4x4 pozwala na bezstresowe odsadzenie młodych, prawidłowy rozwój ich układu immunologicznego oraz pełną kontrolę krów po porodzie. Cielęta w pierwszym okresie odchowu oprócz mleka mają również dostęp do paszy treściwej. -
22-11-2016,8:20
Polski rynek mleka liczy się w Europie
Polskie mleczarstwo ma silną pozycję na rynku Unii Europejskiej. W ciągu ostatnich 10 lat potwierdziliśmy to swoją produkcją. Odpowiadamy za 8,1 proc. mleka wyprodukowanego we Wspólnocie.