Drób to nasza wizytówka za granicą. Sprzedajemy coraz więcej
Polska branża drobiarska ma powody do zadowolenia. Ostatnie 10 lat to zdecydowany wzrost produkcji i sprzedaży mięsa nie tylko w Polsce, ale przede wszystkim na wymagających rynkach zagranicznych.
Nasze produkty są wysoko oceniane szczególnie pod względem jakości. Swoje robi również dobra cena i elastyczność producentów, którzy potrafią szybko reagować na potrzeby konsumentów w Europie Zachodniej.
- Od momentu wstąpienia Polski do Unii Europejskiej nasza produkcja został potrojona, a prognozy mówią o dalszym wzroście - podkreśla w rozmowie z multiportalem agropolska.pl Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa.
W jego ocenie, wzrost eksportu i spożycia krajowego przełoży się na dalsze wzmacnianie branży drobiarskiej, a tym samym umożliwi kolejne inwestycje.
[WIDEO] Na temat kondycji branży mówi Łukasz Dominiak, dyrektor Krajowej Rady Drobiarstwa
Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza zapowiada kolejne akcje promocyjne mające zachęcić Polaków do kupowania i spożywania drobiu.