Pożar wędzarni w zakładzie mięsnym. Właściciel z obrażeniami ciała
Trwa wyjaśnianie okoliczności, w jakich powstał pożar w zakładzie przetwórstwa mięsnego na terenie Lubelszczyzny. W zdarzeniu ucierpiał właściciel firmy.
Trwa wyjaśnianie okoliczności, w jakich powstał pożar w zakładzie przetwórstwa mięsnego na terenie Lubelszczyzny. W zdarzeniu ucierpiał właściciel firmy.
Do zdarzenia doszło w minioną środę (28 sierpnia) po południu w zakładzie mięsnym na terenie gm. Potok Wielki (pow. janowski, woj. lubelskie). Ze wstępnych ustaleń stróżów prawa wynika, że podczas wędzenia wyrobów mięsnych doszło do zapalenia się drewnianych elementów instalacji. Ostatecznie spaleniu uległa zarówno wędzarnia, jak i elementy dachu obiektu.
- W pożarze ucierpiał 40-letni właściciel, który z obrażeniami ciała trafił do szpitala - poinformowała asp. sztab. Faustyna Łazur, oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Janowie Lubelskim.
Jak dodała, policjanci ustalają okoliczności i przyczyny powstania pożaru.
- Wiesz o ciekawym wydarzeniu? Poinformuj nas o tym! Czekamy: redakcja@agropolska.pl
-
Pierwszy zakończony tragedią pożar traw w tym roku. Strażacy znaleźli zwęglone ciało
-
Powstanie kolejna agencja? Ma finansować badania weterynaryjne
-
Po paliwo z opryskiwacza samojezdnego – 27-latek zatrzymany
-
Kontrole wieprzowiny w marketach. "Polskie" mięso z Belgii, Holandii i Niemiec
-
Pożary kurników. Tysiące młodych ptaków zginęły w płomieniach i dymie
-
Zakaz sprowadzania zwierząt i produktów z Niemiec z powodu pryszczycy? MRiRW: nie ma uzasadnienia
-
Łowiectwo i leśnictwo – pod skrzydła ministerstwa rolnictwa. Wniosek trafił do premiera
-
Podwyżki cen żywności nie odpuszczają. O tyle więcej trzeba zapłacić w sklepach
-
Uwaga, oszuści nachodzą rolników w domach! Metoda "na KRUS"




-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
09-02-2025,18:30
XXXI edycja Konkursu Rolnik-Farmer Roku
-
06-02-2025,13:05
O przyszłości polskiego sektora wołowiny
-
03-02-2025,10:00
Nagrodzono najlepszych producentów bydła mięsnego
-
23-12-2024,12:05
O śrucie rzepakowej w żywieniu świń
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?
-
27-10-2024,14:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 5/2024. Wideo
-
21-10-2024,11:10
"Hoduj z Głową Bydło" nr 5/2024. Wideo