Hoduj z Głową Świnie nr 2 w 2024 roku. Wideo
"Hoduj z Głową Świnie" jest to dwumiesięcznik skierowany do hodowców oraz producentów trzody chlewnej, lekarzy i techników weterynarii, a także doradców żywieniowych.
Hodowcy i producenci trzody chlewnej mogą się zapoznać z nowym wydaniem magazynu "Hoduj z Głową Świnie". Znalazło się w nim wiele ciekawych artykułów poświęconych szerokiej tematyce związanej branżą trzodową.
Hodowcy i producenci trzody chlewnej oraz eksperci podczas targów Ferma w Bydgoszczy wzięli udział w debacie. Uczestnicy odpowiadali na wiele pytań związanych z naszą branżą. Więcej informacji na ten temat znajdziecie w artykule "Konsumenci decydują o rynku świń".
Cena tuczników spadnie pod presją handlu?
Cykl "Okiem doradcy" to seria artykułów, w której eksperci odpowiadają na pytania przysłane do naszej redakcji lub zadane w mediach społecznościowych. Tym razem dotyczy ono bioasekuracji w kontekście ASF.
W dziale poświęconym hodowli, lekarz weterynarii Piotr Krasowski z S.K.K. Farm-Vet pisze, co należy robić, żeby rozród działał dobrze, a doradca Paweł Gutowski z firmy Wipasz tłumaczy, że w żywieniu macior liczy się nie tylko pasza, ale również odpowiednie zarządzanie.
Nie zabrakło również artykułu dotyczącego tuczu. Profesor Tomasz Schwarc z UR w Krakowie pisze o genetyce statusie zdrowotnym przeznaczonych do dalszej produkcji prosiąt i warchlaków.
W dziale: "praktyka", zamieściliśmy artykuł opisujący gospodarstwo Andrzeja Olejniczaka z Dąbkowic w woj. łódzkim. Hodowca opowiada o tym, jak rozwijał je w minionych latach oraz jakie ma plany na przyszłość.
W bieżącym numerze w artykule z cyklu Rolnictwo 4.0 w chlewni, prezentować kolejne nowoczesne rozwiązania dla hodowców i producentów świń.
Spis treści naszego najnowszego wydania znajdziesz TUTAJ
Więcej informacji na temat hodowli i produkcji trzody chlewnej znajdziesz w magazynie "Hoduj z Głową Świnie". ZAPRENUMERUJ