Drób
RSS-
20-07-2018,12:50
Drobiarze liczą na zwiększenie eksportu do Japonii. To perspektywiczny rynek
KRD-IG od 2009 roku rozwija system certyfikacji polskiego puchu i pierza. Został usprawniany m.in. przez wprowadzenie audytów producentów. To pozwala na utrzymanie najwyższych standardów produkcji. W ubiegłym roku izba wydała 106 certyfikatów. -
13-07-2018,15:55
Ostrzeżenie przed groźnymi bakteriami w jajach spożywczych
Jajka te mają termin przydatności do spożycia do 23 lipca 2018 i 24 lipca 2018. Kwestionowana partia jaj (nr 23.07.2018) została wyprodukowana 25 czerwca (data zniesienia jaj). -
10-07-2018,11:25
Producenci drobiu walczą z salmonellą
Konsumenci są narażeni na salmonellozę poprzez konsumpcję produktów pochodzenia zwierzęcego: jajek, mleka czy mięsa. -
09-07-2018,11:00
Majonezy bez jaj klatkowych. Kolejne firmy zapowiadają zmiany
W Polsce rocznie niemal 40 milionów kur niosek żyje w klatkach. Zwierzęta te nigdy nie widzą światła dziennego, żyją w ciasnocie uniemożliwiającej rozprostowanie skrzydeł. -
05-07-2018,8:55
Polski drób w Chinach to kapitalna szansa dla naszego drobiarstwa
Oprócz Polski jedynie Francja posiada uprawnienia do eksportu drobiu na chiński rynek, jednak podobnie jak w przypadku naszego kraju, eksport z tego kraju został również wstrzymany w związku z wystąpieniem ognisk grypą ptaków. -
04-07-2018,9:15
Polski drób oraz ikra pstrąga i łososia wkrótce trafią do Chin
Podniesienie wzajemnych kontaktów do poziomu strategicznego partnerstwa, sprzyja uzyskiwaniu coraz lepszych efektów praktycznej współpracy.