Drób
RSS-
10-12-2015,11:40
Spada eksport unijnego drobiu. Ptasia grypa "robi swoje"
W strukturze towarowej wolumenu wywozu dominowały produkty z kurcząt (86 proc.), których sprzedaż poza Unią Europejską spadła jednak o 1,2 proc. do ok. 880 tys. ton. -
07-12-2015,13:50
Drób to nasza wizytówka za granicą. Sprzedajemy coraz więcej
Od momentu wstąpienia Polski do Unii Europejskiej nasza produkcja został potrojona, a prognozy mówią o dalszym wzroście - podkreśla w rozmowie z multiportalem agropolska.pl Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa. -
05-12-2015,8:30
Produkcja kurcząt brojlerów rośnie, a ich cena spada
Wzrost produkcji kurcząt brojlerów w Unii Europejskiej wywołał dalsze spadki cen żywca. -
04-12-2015,8:10
Polski drób nie zawiera antybiotyków i jest bezpieczny
Debata "Branża drobiarska w Polsce przeciw nieuczciwym praktykom rynkowym", która odbyła się w PAP z inicjatywy Krajowej Rady Drobiarstwa, miała na celu wyjaśnienie sprawy rzekomej obecności antybiotyków w sprzedawanym drobiu. -
03-12-2015,21:05
Nieuczciwe praktyki w branży drobiarskiej. Sprawa w UOKiK
Komunikaty wykorzystywane przez firmę sugerują konsumentom, że produkty mają unikalny charakter za względu na to, że nie zawierają antybiotyków - twierdzi Krajowa Rada Drobiarstwa Izba Gospodarcza. -
03-12-2015,8:55
Przybywa kurcząt brojlerów. Padają rekordy
Dane Głównego Urzędu Statystycznego jednoznacznie wskazują, że branża drobiarska cały czas dynamicznie rozwija się. W bieżącym roku produkcja ponownie pójdzie w górę.