Drób
RSS-
11-11-2015,13:10
Gęsina na św. Marcina - na polskich stołach już od XVII wieku
To smaczne i zdrowe mięso coraz częściej znów pojawia się na polskich stołach, choć jednak wciąż większość polskiej gęsiny trafia na eksport, głównie do Niemiec. -
10-11-2015,10:40
Zaostrza się konkurencja na ryku drobiu
Na rynku drobiu zaostrza się konkurencja. Hiszpański podmiot zakupił udziały w rosyjskiej grupie zajmującej się produkcją drobiu. Finalnie pozwoli to rosyjskiej firmie stać się liderem w produkcji tego mięsa w Rosji. -
05-11-2015,12:40
Produkcja i eksport drobiu w Polsce rośnie
W Polsce odnotowano wzrost produkcji i eksportu w sektorze drobiarskim. Przewiduje się, że w 2016 r. nastąpi dalszy rozwój tej branży. -
04-11-2015,9:45
Spada eksport unijnego drobiu. Polska wśród liderów
Komisja Europejska przedstawiła najnowsze dane dotyczące unijnego handlu drobiem. Najwięcej towarów do krajów trzecich wysłały Francja, Holandia, Polska i Belgia. -
03-11-2015,13:40
Gęsina na świętego Marcina. Rusza slowfoodowa akcja
Przed rokiem "królem gęsiny" został Tomasz Dziura z Restauracji Andromeda w Hotelu Galaxy w Krakowie za przepis na "Suszony filet z gęsi na słoneczniku, gruszce i sosie z rokitnika". -
02-11-2015,11:45
Jemy coraz więcej drobiu. Bo jest tani
Niskie ceny sprzyjają konsumpcji mięsa drobiowego. Jemy za to mniej wieprzowiny - oceniają analitycy Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.