Bydło
RSS-
25-01-2016,11:10
Spada produkcja przetworów mlecznych
Mniej wyprodukowano serów pleśniowych i proszkowanych (o 11 proc.), serów topionych (o 9 proc.), chudego mleka w proszku (o 7 proc.), serwatki (o 6 proc.), śmietany (o 5 proc.) oraz serów dojrzewających i jogurtów (po 3 proc.). -
25-01-2016,8:00
Przemysł mleczarski w Rosji otrzymał wsparcie od państwa
Minister Rolnictwa Rosji Aleksander Tkaczow obiecał dodatkowe pieniądze dla krajowego przemysłu mleczarskiego. Dzięki temu ma on osiągnąć 90 procent samowystarczalności produkcji mleka. -
22-01-2016,13:00
Stawiamy na sery. Spadnie konsumpcja mleka
Prognozowane przez ekspertów zmiany spożycia poszczególnych produktów mleczarskich w UE w połączeniu z kierunkami rozwoju eksportu znajdą odzwierciedlenie w działaniach inwestycyjnych przetwórców mleka. -
22-01-2016,8:00
Żywiec wołowy podrożał. Wzrosła liczba ubojów bydła
Eksperci podkreślają, że w pierwszej połowie roku stawki były o 3,2 proc. wyższe niż w ostatnich 6 miesiącach. To przede wszystkim efekt zwiększenia ubojów bydła od lipca. -
21-01-2016,10:50
Handel mięsem oraz żywcem wołowym. Są najnowsze dane
Biorąc pod uwagę ujemny bilans w handlu mięsem wołowym kraje Unii Europejskiej były od stycznia do października 2015 roku importerem netto tego gatunku. -
19-01-2016,8:00
Mleko kontra preparat mlekozastępczy
Stosowanie preparatów mlekozastępczych w żywieniu cieląt jest tańsze od stosowania mleka pełnego. Jednak ważna jest ich jakość oraz poprawne i higieniczne skarmianie.