Agro Days. Dni Hodowcy odbędą się po raz drugi

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
09-08-2018,15:00 Aktualizacja: 09-08-2018,11:46
A A A

Agro Days. Dni Hodowcy to wydarzenie, które swoją inaugurację miało w zeszłym roku. Jak informuje ich organizator, firma De Heus, po sukcesie pierwszej edycji odbędzie się druga.

Hodowcy i producenci bydła, drobiu oraz trzody chlewnej 2 i 3 lutego 2019 roku spotkają się z ekspertami oraz firmami reprezentującymi wszystkie obszary branży hodowlanej.

Druga edycja Agro Days. Dni Hodowcy odbędzie się w Centrum Targowo-Kongresowym Global Expo w Warszawie. Organizatorzy tego wydarzenia ponownie postawili na formułę biznesowo-edukacyjną wydarzenia, która łączy dwa formaty tj. konferencję oraz targi.

Agro Days, De Heus, targi

Agro Days pierwsza edycja targów zakończona sukcesem

Konferencje, warsztaty, a także pokazy specjalistyczne. To wszystko podczas spotkania o charakterze targowo-konferencyjnym, które odbyło się w dniach 14 i 15 października br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.  ...

- Mamy w kraju wiele wydarzeń z branży agro, w tym pomniejsze wydarzenia sektorowe. Brakowało jednak spotkania dedykowanego wyłącznie hodowcom. W ramach jednego wydarzenia oferujemy zdobycie przydatnej wiedzy, udział w warsztatach i dyskusjach, przestrzeń do wymiany poglądów i doświadczeń oraz okazję do nawiązania cennych relacji biznesowych w miłej, rodzinnej atmosferze - komentuje Adam Zaleski, dyrektor generalny De Heus, organizator Agro Days. Dni Hodowcy.

Zaletą tego wydarzenia jest jego wartość merytoryczna i użytkowa, o którą zadbają specjaliści rynku rolnego z Polski i zagranicy.

Partnerzy wydarzenia, jak informuje De Heus, reprezentują wszystkie obszary hodowli bydła, drobiu i trzody chlewnej, ale nie tylko. Dzięki przyjętej formule odwiedzający mogą w jednym miejscu zdobyć wiedzę, która pomoże im jeszcze bardziej rozwinąć swoje gospodarstwa i osiągać jeszcze lepsze wyniki produkcyjne.

W pierwszej edycji Agro Days. Dni Hodowcy 2017 udział wzięło ponad 3 tys. uczestników z całego kraju. Organizatorzy spodziewają się jeszcze większego zainteresowania II edycją imprezy.

drób wodny, gęsina, mięso kacze, gęsi, kaczki, de heus, produkcja drobiu, Marcin Szukalski

Drób wodny może być nowym hitem eksportowym

Polska słynie z hodowli drobiu, w tym także kaczek i gęsi. Eksperci zgodnie przewidują szybki rozwój tych sektorów w naszym kraju. Aż 80 proc. krajowej gęsiny produkuje się w województwie kujawsko-pomorskim. Ponad 90 proc....

- Luty to dobry czas na takie wydarzenie. Dzięki temu hodowcy mogą jeszcze przed sezonem poznać nowości rynkowe oraz sprawdzić aktualną ofertę krajowych i zagranicznych producentów, Po doświadczeniu pierwszej edycji sądzimy, że cześć tych rozmów zaowocuje korzystnymi dla obu stron relacjami biznesowymi - dodaje Adam Zaleski.

Z uwagi na duże zainteresowanie, tym razem Agro Days. Dni Hodowcy odbędą się w nowym i większym obiekcie Global Expo, przy ul. Modlińskiej w Warszawie. Do dyspozycji odwiedzających i wystawców będzie ponad 60 tys. metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej, 15 tys. metrów kwadratowych powierzchni konferencyjnej oraz bezpłatny parking.

Przestrzeń wewnątrz budynku zostanie podzielona na cztery obszary tj. bydło, trzoda, drób oraz budownictwo inwentarskie.

Na odwiedzających będą czekać prelekcje, warsztaty, pokazy nowości rynkowych oraz dyskusje. Hodowcy będą mogli również w dowolnej chwili skorzystać z profesjonalnych porad, czy konsultacji w zakresie nowych technologii, inwestycji, agro-budownictwa i rozwiązań biznesowych. Nie zabraknie nowinek technologicznych, które zaprezentują partnerzy wydarzenia oraz konkursów z nagrodami.

stres cieplny, krowy mleczne, upały, produkcja mleka

Krowy cierpią z powodu upałów

Stres cieplny u krów mlecznych może się pojawić w sytuacji, kiedy temperatura powietrza przekracza 20 stopni Celsjusza. Objawia się ospałością, ślinieniem, dyszeniem zwierząt oraz zwiększoną do ponad 60 liczbą oddechów na minutę....

Podczas drugiej edycji Agro Days tematem przewodnim będzie konkurencyjność polskich produktów na rynkach polskich i światowych. Spotkanie otworzy konferencja "Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja".

- Chcemy zaprosić przedstawicieli wszystkich zainteresowanych grup do dyskusji na temat odpowiedzialnej produkcji oraz świadomej konsumpcji. Wierzymy, że Polska jakość to nie tylko efekt podążania za światowymi trendami, ale także ich kreowanie i wyznaczanie - dodaje dyrektor generalny De Heus.

- Codziennie wspólnie - my, hodowcy, nasi partnerzy - intensywnie pracujemy i budujemy polską jakość. Dbamy o bezpieczną produkcję. Czas razem wzmocnić te działania oraz kształcić odpowiedzialną konsumpcję – wzywa do działania Adam Zaleski.

Poleć
Udostępnij