Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
Nazwy produktów mięsnych - nie dla produktów roślinnych. Rozporządzenie ma zapobiegać wprowadzaniu...
Nazwy "szynka" „wędlina”, „wędzonka” i „kiełbasa” będą mogły być stosowanie wyłącznie do produktów pochodzenia zwierzęcego - zakłada projekt...
więcejWieprzowina jest bardzo droga. Jak długo jeszcze?
Rynek wieprzowiny zaskakuje zarówno przetwórców, jak i producentów trzody chlewnej. Ceny tego mięsa, podobnie jak skupu tuczników, nieustannie rosną już od ponad...
więcejTania wieprzowina zalega w magazynach
Mięso wieprzowe jest coraz tańsze. Ceny mimo to nie zachęcają konsumentów do zwiększonych zakupów tych produktów. Zamówienia ze strony handlu są więc małe, a magazyny...
więcejMięso wieprzowe drożeje z każdym tygodniem
Wieprzowina w letnich miesiącach zawsze cieszyła się dużym zainteresowaniem konsumentów. W tym roku jest jednak wyjątkowo dobrze. Jej ceny nieustannie rosną od kilku tygodni. Dzięki temu...
więcejNazwy produktów roślinnych nie będą wprowadzały konsumentów w błąd
Produktom roślinnym nie będą mogły być nadawane nazwy, które wyraźnie określają produkty pochodzenia zwierzęcego. "Kolejną dobrą decyzją odchodzącego rządu było rozporządzenie MRiRW w...
więcejMają swoją szynkę serrano. Mogą konkurować z najlepszymi
Udziec wołowy długo dojrzewający z dukielskiej masarni może śmiało konkurować z hiszpańską szynką jamon serrano, włoską bresaolą czy szwajcarską wołowiną suszoną na wietrze - bunder fleisch. Ten...
więcejWłochy walczą ze zjawiskiem podrabiania ich żywności. Przynosi branży ogromne straty
Na ponad 100 miliardów euro rocznie szacuje włoski związek rolników i producentów żywności straty branży z powodu podrabiania włoskich produktów spożywczych na...
więcej