Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 12 pasujących wyników.
W Wielkopolsce powstała nowa chlewnia. Otwarcie już wkrótce
W gospodarstwie rolnym Marty i Karola Łakomy już niebawem odbędzie się uroczyste otwarcie nowoczesnej chlewni dla loch z odchowalnią dla prosiąt do wagi 30 kg. Spotkanie odbędzie się w piątek...
więcejŻywi lochy i tuczniki paszą płynną, bo tak jest taniej
Pierwszą instalację płynnego żywienia zamontował w 2011 r. Obecnie system ten jest wykorzystywany zarówno w tuczarniach jaki i w chlewni, gdzie przebywają maciory i prosięta, co pozwoliło mu...
więcejDo hodowli świń podchodzą z pasją
Instytut Zdrowia i Hodowli Trzody Chlewnej sp. z o.o. powstał z inicjatywy grupy przyjaciół, którzy od lat pracują w branży i oprócz wiedzy łączy ich ta sama pasja. Specjalizują...
więcejInwestują w tucz w cyklu zamkniętym
Wybudował chlewnię dla 70 macior, w której znajduje się również odchowalnia i tuczarnia. Teraz planuje modernizację starego budynku, w którym będzie utrzymywał dodatkowe 48...
więcejProdukcja warchlaków to jego specjalność
Hodowca posiada 70 loch oraz 15 loszek remontowych. Produkuje on warchlaki w cyklu zamkniętym i w ciągu roku sprzedaje około 600 zwierząt. Krystian Reich wraz z partnerką Anną prowadzą...
więcejNowoczesna chlewnia dla 300 loch powstała w Wielkopolsce
Dwie komory porodowe na 72 lochy, centrum krycia oraz sektor loch prośnych, a także odchowalnia prosiąt dla niemal 1500 sztuk. Tak prezentuje się nowa chlewnia, której oficjalne otwarcie...
więcejPogłowie świń w UE wzrosło, ale spadła liczba macior
Liczba macior w pogłowiu trzody chlewnej w Unii Europejskiej zmalała o 0,9 procent w stosunku rok do roku. W związku z tym w najbliższych miesiącach możemy się spodziewać ograniczenia produkcji...
więcejDopracował system krycia i poprawił jakość pasz
Hodowca posiada 158 loch, od których średnio odchowuje po 12 prosiąt. Część z nich trafia na sprzedaż, a pozostałe do gospodarstwa rodziców, gdzie są tuczone do masy 125 kg. ...
więcejProdukcja warchlaków w cyklu otwartym to jego specjalność
Stado podstawowe liczy 200 macior rasy danbred, od których hodowca uzyskuje średnio po 17 prosiąt w miocie. Sprzedaje je w wadze 30 kg i w wieku 10-11 tygodni, a wybrakowane sztuki tuczy do...
więcejStacje żywienia dbają o kondycję loch
Hodowca z miejscowości Gacnik koło Chojnic od 21 lat zajmuje się produkcją trzody chlewnej. W październiku 2017 r. postanowił zainwestować i wyposażył sektor porodowy w indywidualne żywienie...
więcejNowoczesna ferma dla loch sterowana mobilnie
Ferma przeznaczona dla 350 loch została wyposażona między innymi w indywidualne żywienie macior, a także sterowanie mikroklimatem i pracą linii zadawania paszy za pomocą urządzeń mobilnych. Hodowcy...
więcejChlewnia na rusztach z wentylacją kanałową
Sektor krycia, dla loch luźnych oraz w ciąży, odchowalnia loszek remontowych, dwie komory porodowe i trzy odchowalnie prosiąt. Nowa chlewnia Krystiana Dębowskiego z miejscowości Dulsk z woj....
więcej