Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 14 pasujących wyników.
Do Unii trafia coraz więcej mięsa owczego i koziego
Od stycznia do sierpnia import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do krajów Unii Europejskiej zwiększył się o 1,4 procenta i wyniósł prawie 158 tysięcy ton. Tradycyjnie największy...
więcejKontyngent na mięso owcze i kozie zrealizowany niemal w połowie
Od 1 stycznia do 16 lipca roczny kontyngent taryfowy na import mięsa owczego i koziego do UE (286.602 tony) zrealizowano w 44 procentach. Podobnie było przed rokiem, kiedy do Wspólnoty...
więcejUnia Europejska importuje mniej mięsa owczego i koziego
Import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do Wspólnoty spadł w styczniu o 6,7 proc. do 14,2 tys. ton. Tradycyjnie największy udział w handlu tym towarem miała Nowa Zelandia. ...
więcejHiszpańska wołowina i jagnięcina trafi do Arabii Saudyjskiej
Polska ma silnego konkurenta w eksporcie mięsa do Arabii Saudyjskiej. Saudowie uzgodnili z Hiszpanami eksportowe świadectwa zdrowia, co tym samym otworzyło rynek saudyjski na dostawy mięsa wołowego...
więcejUnia sprowadza więcej mięsa owczego i koziego
Od stycznia do końca maja kraje Unii Europejskiej sprowadziły 115,6 tys ton mięsa owczego i koziego (w tym żywca). To o 8,4 proc. więcej niż o tej porze rok wcześniej. Eksperci podkreślają, że...
więcejUnia kupuje coraz więcej mięsa owczego i koziego
W pierwszym kwartale bieżącego roku kraje Unii Europejskiej zakupiły 67,8 tys. ton mięsa owczego i koziego (w tym żywca). To o 6,3 proc. więcej niż przed rokiem. Tradycyjnie największy udział w...
więcejUnia produkuje coraz więcej mięsa koziego i owczego
W ubiegłym roku - po latach spadków - kraje Unii Europejskiej zwiększyły o 4,4 proc. do 953 tys. ton produkcję mięsa owczego i koziego. Eksperci z Brukseli uważają, że w bieżącym roku...
więcejKontyngent na dostawy mięsa koziego i baraniego wypełnia się
Wypełnienie kontyngentu taryfowego na dostawy mięsa baraniego i koziego do Unii Europejskiej zwiększyło się w ubiegłym roku o 8,3 proc. i wyniosło 199 362 tony. Eksperci przekonują, że wzrost...
więcejDo Unii trafia więcej mięsa owczego i koziego
Od stycznia do listopada 2015 roku kraje Unii Europejskiej sprowadziły 196,2 tysięcy ton mięsa owczego i koziego (w tym żywca). To o 3,9 proc. więcej niż rok wcześniej. Tradycyjnie największy udział...
więcejDo Wspólnoty trafia więcej mięsa owczego i koziego
Od stycznia do lipca do Unii Europejskiej trafiło 143,7 tys. ton mięsa owczego i koziego (w tym żywca). To o 1,3 proc. więcej niż przed rokiem. Tradycyjnie największy udział w handlu tym...
więcejDo Wspólnoty trafia mniej mięsa owczego i koziego
Od stycznia do końca maja na unijny rynek trafiło 103,1 tysięcy ton mięsa owczego i koziego (w tym żywca). To o 3 proc. mniej niż przed rokiem. Tradycyjnie największy udział w handlu tym towarem ze...
więcejMniej mięsa owczego i koziego. Ale produkcja ma iść w górę
Według ostatniego raportu Komisji Europejskiej w 2014 roku kraje Wspólnoty wyprodukowały 934 tys. ton mięsa owczego i koziego. To o 1 proc. mniej niż rok wcześniej. Największe cięcia w...
więcejDo Unii trafia więcej mięsa koziego i owczego
Od stycznia do września minionego roku import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do krajów Unii Europejskiej zwiększył się o 2,8 proc. i wyniósł 176,6 tys. ton. Tradycyjnie...
więcejWarsztaty pt. „Jakość zdrowotna i przydatność kulinarna mięsa koziego” w Puchaczowie 2022
Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie zapraszają 24 listopada 2022 roku na warsztaty pt. „Jakość zdrowotna i przydatność kulinarna mięsa...
więcej