Nadchodzące wydarzenia
Warsztaty pt. „Jakość zdrowotna i przydatność kulinarna mięsa koziego” w Puchaczowie 2022
Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie zapraszają 24 listopada 2022 roku na warsztaty pt. „Jakość zdrowotna i przydatność kulinarna mięsa koziego”, które odbędą się w Majątku Rutka, Puchaczów ul. Wesoła 42, 21-013 Puchaczów.
Przedsięwzięcie wpisuje się w zadanie Planu Operacyjnego KSOW na lata 2022-2023 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR). Celem operacji jest uświadomienie i promocja walorów jakościowych produktów z rodzimych ras kóz, zainteresowanie przetwórstwem oraz zainicjowanie krótkiego łańcucha dostaw. Wysoka jakość surowca rodzimych ras kóz w połączeniu z umiejętnością efektywnego przetwarzania tuszek, odwołującego się do tradycji i dziedzictwa kulinarnego stanowić może atut umożliwiający zyskanie przewagi rynkowej. Warsztaty będą okazją do nawiązania kontaktów, wymiany doświadczeń i zainteresowania mało popularnymi rodzimymi rasami kóz.
Do udziału w warsztatach Organizator zaprasza rolników, przetwórców, hodowców kóz, właścicieli kwater turystycznych, osoby zainteresowane tematyką, z terenu województwa lubelskiego.
Udział w warsztatach jest bezpłatny.
Ilość miejsc ograniczona. Zgłoszenia (skan wypełnionej i podpisanej karty zgłoszeniowej) Organizator przyjmuje do dnia 17 listopada 2022 r. na adres e-mail:
Kontakt w sprawie udziału w warsztatach:
- Małgorzata Seroka tel: 603 555 418
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie lodr.konskowola.pl
Do pobrania: