Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 11 pasujących wyników.
Cena bydła jest istotna, ale nie najważniejsza
Marcin Ciok, hodowca i producent bydła mięsnego oraz zarządca w gospodarstwie Futura XXI w miejscowości Mysłaki w woj. warmińsko-mazurskim, opiekuje się stadem 250 mamek rasy hereford. Stale je...
więcejPolska chce wprowadzić innowacyjny system wiedzy o zwierzęciu
Polska, jako jeden z pierwszych krajów, chce wprowadzić innowacyjny system wiedzy o zwierzęciu od jego urodzenia do uboju - poinformował w piątek minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski....
więcejHereford wśród jabłkowych sadów
Hodowca posiada 60 mamek rasy hereford oraz 20 limousine i produkuje materiał hodowlany oraz rzeźny. Prowadzi on również sady owocowe, a w żywieniu zwierząt wykorzystuje przede wszystkim...
więcejJak poprawić opłacalność produkcji żywca wołowego?
Produkcja wołowiny cieszy się coraz większym zainteresowaniem rolników. Jak to robić prawidłowo i zarabiać na tym więcej można było dowiedzieć się podczas szkolenia, którego cześć...
więcejBydło mięsne krzyżówkowe czyli przepis na dobrego steka
Hodowla bydła mięsnego w Stanach Zjednoczonych, wybór buhaja w zależności od jego cech przekazywanych na potomstwo oraz zalety krzyżowania międzyrasowego były tematem spotkania, które...
więcejKrowy, jałówki, buhaje czyli II Krajowa Wystawa Bydła Mięsnego
Krowy z cielętami, jałówki i buhaje. W miniony weekend w Barzkowicach w ramach targów Agro Pomerania odbyła się II Krajowa Wystawa Bydła Mięsnego. Hodowcy, członkowie Polskiego Związku...
więcejBydło mięsne w dobrej cenie
Hodowcy bydła mięsnego są w dobrej sytuacji - informuje TVP 1. Plantacje kukurydzy mają się dobrze, a więc zaplecze paszowe pozostaje zabezpieczone, a ceny w skupie po chwilowych spadkach w lipcu...
więcejŻywiec wołowy jest tańszy, ale wkrótce może się to zmienić
Ceny bydła mięsnego i ras mieszańcowych nieco zmalały. Wpływ na tę sytuację ma Brexit czyli decyzje Wielkiej Brytanii o wyjściu z Unii Europejskiej, a konkretnie osłabienie funta. Mięso wołowe z...
więcejBydło mięsne hereford na wołowinę kulinarną
Rasa hereford jest łagodna i mało wymagająca. Doskonale znosi ekstensywny, pastwiskowy system utrzymania. Do jej hodowli wystarczy wiata, która ochroni zwierzęta przed wiatrem oraz suche...
więcejPowstała sekcja rasowa bydła Hereford
- Stworzenie sekcji rasowej bydła Hereford ma pokazać, że wołowina pochodząca od tych zwierząt cechuje się bardzo wysoką jakością i zaspokoi gusta nawet najbardziej wybrednych smakoszy tego mięsa -...
więcejNajpiękniejsze krowy, jałówki i buhaje ras mięsnych
Jeden tytuł superczempiona oraz 14 czempionów przyznali sędziowie podczas I Krajowej Wystawy Bydła Mięsnego w Sielinku. W ostatni weekend sierpnia w Centrum Wystawowo-Szkoleniowym w Sielinku...
więcej