Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 8 pasujących wyników.
Ekspert w produkcji wołowiny
Opasem bydła zajmuje się od 17 lat, a jego stado podstawowe liczy 260 krów rasy limousine. Oprócz tego rolnik posiada około 500 opasów w różnych kategoriach wagowych i...
więcejHereford wśród jabłkowych sadów
Hodowca posiada 60 mamek rasy hereford oraz 20 limousine i produkuje materiał hodowlany oraz rzeźny. Prowadzi on również sady owocowe, a w żywieniu zwierząt wykorzystuje przede wszystkim...
więcejBydło mleczne zastąpił mięsnym
Hodowlą bydła zajmuje się od ponad 30 lat. W momencie przejęcia gospodarstwa po rodzicach utrzymywał w nim pięć krów rasy czarno-białej, u których zastosował krzyżowanie wypierające...
więcejPomorskie czempiony wybrane
Agro Targi w Lubaniu odbyły się już po raz 26. Towarzyszyła im Pomorska Wojewódzka Wystawa Zwierząt Hodowlanych, podczas której wyróżniono najpiękniejsze sztuki bydła mięsnego....
więcejCharolaise – największa francuska rasa bydła mięsnego
Hodowlą bydła rasy charolaise już od 17 lat zajmują się Jerzy i Paweł Bałachowscy z miejscowości Wysin, powiat Kościerzyna. Wybrali właśnie tę rasę ponieważ jest to największa pod względem...
więcejAngus - niewymagające i odporne bydło mięsne
Bydło angus jest drugą, obok herefordów, najbardziej liczną rasą mięsną na świecie. Ich hodowlą od blisko pięciu lat zajmował się Mieczysławo Sabisz z miejscowości Stary Barkoczyn w woj....
więcejHodowla bydła mięsnego Charolaise
Bydło Charolaise ma wysokie przyrosty dzienne oraz dobrą wydajność rzeźną. Hodowlą krów tej rasy już od sześciu lat zajmuje się Krystyna Szczodrowska z miejscowości Jaroszewy w woj....
więcejBydło limousine – najliczniejsza rasa mięsna w Polsce
Charakteryzują się wczesnym okresem dojrzewania, długowiecznością i dobrą płodnością. Ponadto mięso bydła rasy limousine ma doskonałe wartości kulinarne. Dorosłe krowy osiągają 137 cm wysokości w...
więcej