Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 12 pasujących wyników.
Chcemy jeść zdrowo. Ale do liderów nam jeszcze daleko
W ciągu ostatnich siedmiu lat trzykrotnie wzrosła liczba przetwórni ekologicznej żywności. Rolnicy stawiają na rozwój produktów regionalnych i zdrowej żywności bo cena...
więcejEkożywność - zdrowa alternatywa żywieniowa na miarę XXI wieku
Współcześnie wiele osób zdaje sobie sprawę z wpływu diety na zdrowie oraz środowisko naturalne. Wraz ze wzrostem świadomości ekologicznej, coraz większa liczba ludzi decyduje się na...
więcejRynek ekożywności rośnie. Firmy muszą inwestować
W tempie 20 proc. rocznie rozwija się rynek ekologicznej żywności. Dynamiczny wzrost sprzedaży wymusza też zmiany u producentów i dystrybutorów. Firmy inwestują nie tylko w nowe...
więcejRolnikom ekologia nie opłaca się
Dostępne w kraju ekoprodukty coraz rzadziej będą z metką "made in Poland". Rosnąca rzesza ich zwolenników musi zadowolić się towarami z importu. Z roku na rok produkcją...
więcejZatrute standardy żywności ekologicznej
Rada do spraw Rolnictwa Ekologicznego działająca przy ministerstwie rolnictwa chce wprowadzić graniczny poziom zanieczyszczenia produktów ekologicznych substancjami niedopuszczonymi, czyli...
więcejEuropa zmierza w stronę rolnictwa ekologicznego. A Polska?
Piotr Puchalski, szef Rady ds. Rolnictwa Ekologicznego przy ministrze rolnictwa, przekonuje, że w interesie Polski jest rozwój rolnictwa ekologicznego. Udział ekożywności w rynku wynosi 0,5...
więcejWykształcą speców od winiarstwa i ekożywności
Województwo lubuskie mocno stawia na rozwój winiarstwa w regionie. Pomóc ma w tym uruchomienie w Zespole Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej...
więcejŻywność ekologiczna sprzedaje się coraz lepiej
Certyfikowane produkty zdobywają rynek w Polsce. Już w 2017 roku powinniśmy wydać na takei towary ponad miliard złotych. Wydatki na ekożywność rosną, ponieważ zwiększa się jej dostępność. W 2016...
więcejEkologiczna żywność z Polski trafi do Japonii, Singapuru i USA
Mieszkańcy tych krajów coraz częściej zwracają uwagę, jaka żywność trafia na ich stoły. Japoński rynek już podbija nasz sok z aronii. Dużym zainteresowaniem cieszą się też warzywa z...
więcejBruksela przyjęła przepisy dotyczące produktów ekologicznych
Przedstawiciele państw unijnych przyjęli ostatecznie przepisy dotyczące produkcji i sprzedaży produktów ekologicznych. Komisja Europejska spodziewa się, że utorują one drogę do dalszej...
więcejProducentom ekożywności będzie łatwiej. Zyskają też konsumenci
Przedstawiciele państw unijnych reprezentowani w specjalnej komisji do spraw rolnictwa potwierdzili w poniedziałek w Brukseli porozumienie w sprawie nowych unijnych regulacji, dotyczących produkcji...
więcejXI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food i VII Targi beECO w Łodzi...
Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają 12-14 października 2018 roku na XI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food i VII Targi beECO, które...
więcej