Nowy numer Hoduj z Głową Świnie. Zapraszamy do lektury
Zapraszamy do lektury nowego wydania magazynu Hoduj z Głową Świnie. Znajduje się w nim wiele ciekawych artykułów dotyczących między innymi żywienia i zdrowia trzody chlewnej oraz rozwiązań stosowanych przez hodowców i producentów świń.
Krajowy rynek trzody chlewnej ma jeszcze duży potencjał i możliwości. Jak możemy je wykorzystać? Wskazówki znajdują się w artykule pt: Wymagania dla sektora wieprzowiny.
Hodowcy trzody chlewnej zawsze zwracają uwagę na opłacalność produkcji. Co robić, gdy trzeba oszczędzać? Na to pytanie odpowiada Marek Gasiński.

ASF. Gdzie zostaną zniesione obostrzenia?
Konsumenci mają coraz większą świadomość żywieniową oraz konkretne wymagania. Producenci wieprzowiny powinni brać to pod uwagę. W najnowszym numerze Hoduj z Głową Świnie piszemy o tym, jak żywienie świń wpływa na smakowitość wieprzowiny.
Czym możemy zastąpić cynk, który pomaga w profilaktyce biegunek w okresie odsadzenia i jakie mamy alternatywy? Odpowiedź znajdziecie w artykule "Jak nie cynk, to co?"
Hodowcy trzody chlewnej walczą o energię czyli najdroższy element dawki pokarmowej. Tłuszcz jest jej najbardziej skoncentrowanym źródłem. Więcej o tym jaki tłuszcz podawać, w jakich dawkach i dla jakich zwierząt w artykule "Tłuszcz dla świń? Dlaczego nie".
Tradycyjnie odwiedziliśmy kilka gospodarstw, z których przygotowaliśmy reportaże.
W aktualnym numerze dotyczą one zarówno tuczu jak i produkcji w cyklu zamkniętym.
- Zachęcamy do prenumeraty magazynu Hoduj z Głową Świnie. Można to zrobić TUTAJ