Magazyn "Hoduj z Głową" czyli solidna dawka wiedzy
Hodowcy bydła oraz trzody chlewnej mogą się zapoznać z najnowszymi wydaniami naszego magazynu "Hoduj z Głową". Pierwszy tegoroczny numer trafił w ich ręce.
Magazyn "Hoduj z Głową" to specjalistyczny ogólnopolski dwumiesięcznik skierowany do producentów i hodowców bydła mlecznego i mięsnego oraz trzody chlewnej. Nasze pismo kierujemy również do zootechników i lekarzy weterynarii.
W każdym wydaniu znajdują się artykuły podzielone na bloki tematyczne jak m.in. żywienie, praktyka, hodowla, zdrowie, a także informacje o nowościach rynkowych oraz relacje ze spotkań i konferencji branżowych.
"Hoduj z Głową Bydło" nr 1/2023
W najnowszym numerze magazynu "Hoduj z Głową Bydło" nr 1/2023 (styczeń-luty) piszemy między innymi o:
- bilansowaniu białka dla krów mlecznych
- wykorzystaniu rzepaku w żywieniu bydła
- odsadzaniu cieląt oraz wzmacnianiu ich odporności
- zasuszeniu i jego znaczeniu dla przyszłej laktacji
- stosowaniu drożdży w żywieniu bydła
- produkcji opasów i znaczeniu kiszonek w żywieniu bydła mięsnego
- monitorowaniu stad bydła za pomocą systemów i aplikacji
Prezentujemy także opinie dotyczące aktualnej sytuacji na rynku paszowym oraz zrównoważonej produkcji wołowiny.
"Hoduj z Głową Świnie" nr 1/2023
W najnowszym numerze magazynu "Hoduj z Głową Świnie" nr 1/2023 (styczeń-luty) piszemy między innymi o:
- przetworzonym białku zwierzęcym w żywieniu świń
- oszczędnościach w produkcji świń
- zastosowaniu i znaczeniu drożdży w dawce dla świń
- hodowcach, którzy w 2022 r. wybudowali nową tuczarnię i zamknęli cykl
- zmodernizowanej tuczarni na 1000 sztuk
- modernizacjach wykonywanych w gospodarstwie produkującym warchlaki
- kompartmentach ASF, które mogą być dla Polski dużą szansą