Inne
RSS-
10-04-2024,10:35
Produkcja sztucznego białka wykorzystuje genetycznie zmodyfikowane mikroorganizmy
Sztuczne produkty przypominające mleko, sery, twarogi, ale także np. lody są wytwarzane w procesie fermentacji precyzyjnej. -
09-04-2024,8:05
Zakaz promocji czerwonego mięsa nie wchodzi w grę
Komisja Europejska przygotowując program pomocy finansowej dla Ukrainy szuka oszczędności w wielonarodowych kampaniach promocyjnych. To niepokoi hodowców zwierząt i producentów żywności. -
08-04-2024,11:15
Zarzecki: lewacka ideologia najbardziej uderza w rolników
– Europejski Zielony Ład jest projektem politycznym opierającym się na kilkudziesięciu aktach w kilkunastu dziedzinach. Traf chciał, że, nazywajmy rzeczy po imieniu, przez tę lewacką ideologię najbardziej dostało się rolnikom – mówi Jacek Zarzecki. -
04-04-2024,10:05
Agresywna krucjata przeciw mięsożercom
Spożycie mięsa w Europie, USA i Ameryce Południowej ustabilizuje się z lekką tendencją wzrostową. W krajach dalekowschodnich, z uwagi na podwyższający się status społeczny, odnotujemy za to jego istotny wzrost. -
29-03-2024,10:15
Produkcja mięsa pod presją. Bruksela żyje w swojej bańce
Ludzie jedzący mięso stanowią 90 proc. populacji Europy. Tymczasem są oni pod presją około 4 proc. wegetarian i 1 proc. wegan w społeczeństwie europejskim. -
28-03-2024,9:40
Zmiana na stanowisku głównego lekarza weterynarii
Krzysztof Jażdżewski został powołany na stanowisko głównego lekarza weterynarii przez ministra rolnictwa Czesława Siekierskiego.