Inne
RSS-
20-05-2016,8:30
Drób taniał najbardziej ze wszystkich gatunków mięsa
W krajach Unii Europejskiej drób był tańszy niż na globalnym rynku. Mieszkańcy Wspólnoty więcej musieli natomiast zapłacić za wołowinę i przede wszystkim wieprzowinę. -
13-05-2016,13:30
Mięso i kiełbasy coraz chętniej kupowane
Mięso i wędliny jest chętnie kupowane przez Polaków. Wydajemy na nie około 22 mld złotych rocznie - informuje Związek Polskie Mięso na podstawie danych Panelu Gospodarstw Domowych GfK Polonia. -
11-05-2016,13:20
Opieka nad Alpakami
Opieka nad Alpakami wymaga od człowieka nie tylko cierpliwości, ale także umiejętności i specjalistycznej wiedzy. Kwalifikacje najlepiej zdobywać od najlepszych – w przypadku hodowli alpak, drogą do doskonałości jest poznanie filozofii Camelidynamics. -
09-05-2016,18:40
Emisja azotu do środowiska ma być zmniejszona
Zmiany mają sprzyjać gospodarstwom ekologicznym, bo niemieckie ministerstwo środowiska w sprawie emisji azotu planuje jego zmniejszenie do roku 2050 r. Jest to projekt, który narzuci niemieckim rolnikom ograniczenia w prowadzaniu azotu do środowiska. -
30-04-2016,5:40
Karmimy alpaki - porady dla hodowców alpak
Prawidłowe odżywianie alpak to jeden z najważniejszych czynników warunkujących ich zdrowie. Niezależnie od tego czy pochodzą z Chile, czy mieszkają w Polsce obowiązują je te same reguły żywienia. -
27-04-2016,17:25
Alpaki - podstawowe informacje
Łagodny charakter, przyjazne spojrzenie i ciepłe włókno - to cechy, dzięki którym alpaki zyskują coraz większą popularność wśród miłośników zwierząt i aktywnego wypoczynku. Te atuty zachęcają także do ich zakupu, ale czy zawsze jest to dobra decyzja?