Agrifirm kontynuuje trasę szkoleniową Constant Feeding
Firma Agrifirm kontynuuje swoją trasę szkoleniową dotyczącą konceptu żywienia Constant Feeding. Jego głównym zadaniem jest ograniczenie sortowania składników dawki pokarmowej przez krowy.
Agrifirm tym razem zaprosiła hodowców i producentów bydła mlecznego do Wielkopolski.
Jak zadbać o zdrowie żwacza?
Spotkanie odbyło się w gospodarstwie Adama Warnke w Gajewie.
Organizatorzy spotkania zaprezentowali podczas niego najnowsze rozwiązania w zakresie przygotowywania dawki pokarmowej dla krów.
Przedstawiciele firmy podkreślali, że Constant Feeding umożliwia wyższą produkcję mleka przy tej samej stosowanej dotychczas dawce pokarmowej.
Ponadto optymalizacja procesu żywienia bydła pozwala hodowcom zyskać spore oszczędności.
Koncept Constant Feeding, dzięki ograniczeniu sortowania paszy zmniejsza ryzyko wystąpienia kwasicy żwacza, co przekłada się na jego zdrowie.
Koncept Constant Feeding jednocześnie pozwala zwiększyć spożycie suchej masy dawki i uzyskać wyższą wydajność krów.
Wkrótce na naszym portalu zamieścimy więcej zdjęć oraz informacji ze spotkania organizowanego przez Agrifirm w gospodarstwie Adama Warnke w Gajewie.
Więcej informacji na temat hodowli bydła oraz produkcji mleka znajdziesz w magazynie "Hoduj z Głową Bydło"
Nasz magazyn można zaprenumerować w tradycyjnej formie TUTAJ oraz w e-prenumeracie TUTAJ
Książki warte polecenia: Sygnały racic|Rozród - Praktyczny przewodnik zarządzania rozrodem (Cow Signals)