Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 11 pasujących wyników.
Konferencje Cid Lines startują w marcu
Kluczowe problemy w stadach bydła mlecznego. To temat wiodący cyklu konferencji skierowanej dla hodowców bydła i producentów mleka. Firma Cid Lines wraz z De Heus...
więcejPrecyzyjne żywienie loch i prosiąt
Optymalizacja wyników produkcji przez pryzmat metody żywienia. To hasło przewodnie konferencji zorganizowanej przez firmę Topigs Norsvin. Hodowcy trzody chlewnej spotkali się 29...
więcejPłynne żywienie trzody chlewnej w teorii i praktyce
Żywienie świń na mokro przy dobrym dostępie do odpadów spożywczych pozwala ograniczyć koszty ich utrzymania. Jak robić to efektywnie można było dowiedzieć się podczas specjalistycznego...
więcejProdukt do żywienia świń paszą płynną
Zastosowanie płynnej sfermentowanej paszy odgrywa ważną rolę w rozwoju pozytywnej flory jelitowej oraz stabilizacji procesów trawiennych. Firma Schaumann nieustannie zajmuje się tematem...
więcejBioasekuracja to podstawa
Jeszcze do niedawna część warchlaków kupował z zewnątrz i prowadził tucz w cyklu półotwartym. Postanowił jednak wybudować nową chlewnię, gdzie umieści większe stado loch, co pozwoliło...
więcejŻywi lochy i tuczniki paszą płynną, bo tak jest taniej
Pierwszą instalację płynnego żywienia zamontował w 2011 r. Obecnie system ten jest wykorzystywany zarówno w tuczarniach jaki i w chlewni, gdzie przebywają maciory i prosięta, co pozwoliło mu...
więcejEkonomia produkcji trzody chlewnej z płynnym żywieniem
Akademia Płynnego Żywienia odbyła się po raz dziesiąty i przyciągnęła dużą grupę hodowców i producentów tuczników. Tematem przewodnim konferencji była ekonomia produkcji trzody...
więcejPomorskie Forum Trzodziarskie
ASF czyli afrykański pomór świń to obecnie chyba najważniejsza bolączka krajowej produkcji trzody chlewnej. Problem ten będzie jednym z tematów poruszanych na IV Pomorskim Forum...
więcejŻywienie na mokro – dobra alternatywa w dobie kryzysu
11 lutego w miejscowości Petrykozy w woj. warmińsko-mazurskim odbyło się oficjalne otwarcie tuczarni na 2000 zwierząt w cyklu otwartym. Obiekt wyposażony został w systemem żywienia na...
więcejTuczarnia na 1800 sztuk. W Wielkopolsce powstała nowa chlewnia
Zbigniew Dziubalski z Lipia w woj. wielkopolskim zajmuje się hodowlą trzody chlewnej. Do tej pory posiadał stado podstawowe liczące 120 loch. 10 grudnia wraz z firmą Wesstron zaprezentował nową...
więcejAkademia Płynnego Żywienia
Serwatka, wywar gorzelniany, kiszone śrutowane ziarno kukurydzy czy chleb i ciastka. Krajowy rynek produktów odpadowych, które mogą być wykorzystywane w żywieniu świń stwarza hodowcom...
więcej