Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 16 pasujących wyników.
Drób to nie wszystko. Znana firma chce zadbać o klimat
Masowa produkcja zwierząt jest uważana za jeden z głównych problemów zdrowia naszej planety. Na szczęście ten sektor nie jest głuchy na wyzwania i apele. Zmienia się kładąc nacisk na...
więcejBranża mięsna rozumie wyzwania, jakie stoją przed producentami
Masowa produkcja zwierząt jest uważana za jeden z głównych problemów zdrowia naszej planety. Na szczęście ten sektor nie jest głuchy na wyzwania i apele. Zmienia się kładąc nacisk na...
więcejO żywności i nie tylko, czyli Food Tweetup z SuperDrob
Polska branża spożywcza zatrudnia setki tysięcy osób i generuje obroty na poziomie 270 mld złotych rocznie, co czyni ją jedną z najważniejszych dla naszej gospodarki. Skoro jest tak ważna, to...
więcejSuperDrob inwestuje w pasze, bo chce być samowystarczalny
Ponad 240 tys. ton pasz rocznie wyniesie zakładana wydajność produkcji ŁukPasz - nowej wytwórni pasz dla broilera kurzego, którą otwarto w Łukowie (woj. lubelskie). Inwestycja...
więcejIntegracja przez sport. Dobry pomysł na lepsze zgranie załogi
Wiele polskich firm z sektora rolno-spożywczego narzeka na brak rąk do pracy. Rozwiązaniem problemu coraz częściej stają się pracownicy zza wschodniej granicy, którzy chętnie przyjeżdżają do...
więcejPremier Morawiecki w firmie SuperDrob
W środę, 11 września w zakładzie produkcyjnym SuperDrob w Karczewie pod Warszawą pojawił się premier Mateusz Morawiecki, który spotkał się z kierownictwem firmy, a także pracownikami....
więcejTweetup spożywczy po raz drugi
16 maja odbyło się drugie spotkanie w ramach inicjatywy Food Tweetup, której pomysłodawcą jest firma SuperDrob. Patronat medialny nad tym wydarzeniem objął multiportal...
więcejFood Tweetup firmy SuperDrob
16 maja w Warszawie odbędzie się drugi Tweetup SuperDrob, który ma być okazją do rozmowy nie tylko o aktualnej kondycji polskiego sektora rolno-spożywczego ze wskazaniem na drób, ale...
więcejPrzede wszystkim o drobiu, ale nie tylko. Pierwszy spożywczy TweetUp
Firma SuperDrob 7 marca zorganizowała pierwszą edycję wydarzenia Food Tweetup. W warszawskiej siedzibie spółki spotkali się dziennikarze, analitycy rynku, liderzy społeczno-polityczni, a...
więcejSuperDrob przejął spółkę Integra
SuperDrob przejął przedsiębiorstwo Integra odpowiedzialne za wylęgarnie drobiu oraz fermy reprodukcyjne. Działalność spółki Integra obejmowała prowadzenie nowoczesnych wylęgarni drobiu w...
więcejSuperDrob rośnie w siłę. Firma kupiła zakład uboju i wylęgarnię
Grupa SuperDrob 1 marca zawarła z firmą Indykpol umowę kupna-sprzedaży zakładu uboju kurczaka w Lublinie oraz wylęgarni piskląt kurczęcych w Turce (woj. lubelskie). - Kupno zakładu uboju i wylęgarni...
więcejWielki rynek szansą dla producentów drobiu
Rosnący światowy popyt na drób tworzy dobrą koniunkturę na rynku na kilka kolejnych lat. A polscy producenci wygrywają z konkurencją nie tylko ceną, lecz także jakością. - Jeszcze przez parę...
więcejKurczak to ulubione mięso dzieci i broń w walce z otyłością
Już co piąty polski uczeń ma nadwagę, a dzieci w naszym kraju należą do najszybciej tyjących w Europie. Poza skłonnościami genetycznymi oraz brakiem ruchu przyczyną tego jest nieodpowiednia...
więcejPolacy stawiają na kurczaka. Niska cena nie jest najważniejsza
W ubiegłym roku - po raz pierwszy w historii - drób wyprzedził wieprzowinę i jest najbardziej popularnym rodzajem mięsa na świecie. Nie inaczej jest w Polsce - na kurczaka stawia dwie trzecie...
więcejPtasia grypa może zatrzymać ekspansję polskiego drobiu na świecie
Rosnąca konsumpcja drobiu napędza rozwój i inwestycje w polskim przemyśle drobiowym. W 2016 roku produkcja wzrosła o 10 proc. - wynika z danych SuperDrob. Polska jest też największym...
więcejPtasia grypa coraz bardziej daje się we znaki. Polski drób podbije Azję i Afrykę?
Polska jest jednym z największych w Europie wytwórców i eksporterów drobiu. Około 80 proc. sprzedaży trafia do państw europejskich. Spożycie tego mięsa w kolejnych latach ma...
więcej