Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Spożycie wołowiny rośnie, ale ciągle stanowi ułamek rynku
Wieprzowina i drób to wciąż dominujące gatunki mięsa na polskim rynku. Ich spożycie jest stabilne. Eksperci zaznaczają, że dwucyfrowo wzrasta rynek wołowiny, ale to wciąż niszowy produkt. -...
więcejHodowcy dostaną pieniądze. Produkcja wołowiny będzie się rozwijać
Rynek wołowiny wkrótce ma mieć wypracowany program rozwoju. Ministerstwo rolnictwa, jak donosi TVP 1, wspólnie z hodowcami i przetwórcami pracuje nad planem wsparcia sektora. W...
więcejSą nowe prognozy dla rynku wołowiny. Eksperci nie przewidują wstrząsów
Unijna produkcja wołowiny w 2017 roku będzie utrzymywać się na stabilnym poziomie i wyniesie 7,89 tysięcy ton - prognozują eksperci Komisji Europejskiej. W ostatnich trzech latach wytwórczość...
więcejSą najnowsze prognozy dla rynku wołowiny. Produkcja będzie wyższa
W 2017 r. kraje Wspólnoty wyprodukują (netto) 7 mln 960 tys. ton mięsa wołowego, czyli o 1,2 proc. więcej niż rok wcześniej - prognozują w najnowszym raporcie eksperci Komisji Europejskiej....
więcejSpożycie wołowiny w Polsce spada
Średnie roczne spożycie wołowiny w Europie wynosi 17 kg na osobę, we Francji jest to 24 kg, w Niemczech 12 kg, a w Polsce konsumpcja spadła z 1,6 na 1,2 kg. Produkcja mięsa wołowego w...
więcejProdukcja wołowiny idzie w górę. Jest na wysokim poziomie
Komisja Europejska prognozuje, że w bieżącym roku kraje Wspólnoty wyprodukują 7 mln 857 tys. ton wołowiny. To o 2,5 procenta więcej niż rok wcześniej. Eksperci z Brukseli szacują, że w...
więcej