Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
O wołowinie i certyfikacji QMP
Hodowcy bydła mięsnego i producenci wołowiny spotkali się w gospodarstwie rolnym z certyfikatem Quality Meat Program (QMP), gdzie dowiedzieli się o korzyściach uczestnictwa w programie. Prelegenci...
więcejOpasa rasę simental. To jego specjalność
Bydło simental pochodzi ze Szwajcarii i zalicza się do najstarszych ras europejskich. Charakteryzuje się dobrym wykorzystaniem paszy oraz wysoką zdolnością opasową i wydajnością rzeźną dlatego...
więcejJak poprawić opłacalność produkcji żywca wołowego?
Produkcja wołowiny cieszy się coraz większym zainteresowaniem rolników. Jak to robić prawidłowo i zarabiać na tym więcej można było dowiedzieć się podczas szkolenia, którego cześć...
więcejWołowina powinna być powtarzalna i mieć wysoką jakość
Polska Wołowina 2022, to hasło przewodnie IV Forum Sektora Wołowiny, które odbyło się 30 listopada i 1 grudnia w Nadarzynie koło Warszawy. Zebrani goście dyskutowali miedzy innymi o...
więcejSpożycie wołowiny w Polsce wzrosło. A jej jakość i cena?
Wołowina w Polsce cieszy się coraz większą popularnością. Jednak bez poprawy jej jakości i powtarzalności dostaw oraz obniżki cen mięso to wciąż będzie przegrywać z konkurencyjnym drobiem i...
więcejSpożycie wołowiny w Polsce spada
Średnie roczne spożycie wołowiny w Europie wynosi 17 kg na osobę, we Francji jest to 24 kg, w Niemczech 12 kg, a w Polsce konsumpcja spadła z 1,6 na 1,2 kg. Produkcja mięsa wołowego w...
więcejSommet 2016 we Francji rozpoczęty
Targi Sommet 2016 odbywają się w okolicy Clermont-Ferrand we Francji i potrwają od 5 do 7 października. W tym roku zgromadziły 1 400 wystawców, a organizatorzy przewidują 85 tys....
więcej