Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Łubin w żywieniu świń czyli dużo taniego białka
Krajowe rośliny białkowe, w tym różne gatunki łubinów, mogą zwiększyć opłacalność produkcji trzody chlewnej. Jest to możliwe zwłaszcza przy bardzo wysokich cenach importowanej śruty...
więcejPolska soja chętniej uprawiana
W Polsce soję uprawia się na coraz większym areale. W 2021 roku powierzchnia zasiewów tej rośliny wyniosła 25,5 tys. ha, za to w 2022 odnotowano 48,1 tys. ha tj. więcej o ponad 22,5 tys. ha....
więcejPolskie białko może być alternatywą
Rodzime białko roślinne jako czynnik bezpieczeństwa białkowego kraju w świetle wyników badań Programu Wieloletniego 2016-2020. Webinar pod tym tytułem odbył się wczoraj tj. 11 grudnia. - Rząd...
więcejKiedy Polska zaspokoi paszowe potrzeby białkowe? Zapraszamy na webinar
Zapraszamy hodowców trzody chlewnej oraz drobiu do wzięcia udziału w webinarze pt: "Rodzime białko roślinne jako czynnik bezpieczeństwa białkowego kraju w świetle wyników badań...
więcejŚruta rzepakowa nadzieją na polskie białko
Polska jest krajem, który eksportuje tanie białko a importuje drogie. Mamy ogromne możliwości związane z wykorzystaniem w żywieniu zwierząt śruty rzepakowej. Ciągle jednak nie potrafimy, bądź...
więcej