Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 8 pasujących wyników.
Pisklęta w przedszkolu. Maluchy poznały etap rozwoju kurcząt
W warszawskich przedszkolach ruszył pilotażowy projekt edukacyjny, który realizuje Krajowa Rada Drobiarstwa-Izba Gospodarcza przy współpracy z Zakładem Wylęgu Drobiu MALEC. ...
więcejDrób z Polski to marka. Jest wysokiej jakości i smaczny
Polska jest największym producentem mięsa drobiowego w UE. Ponad połowa wyrobów trafia na eksport bowiem rodzimi producenci zbudowali markę, która w wielu zakątkach świata kojarzy się...
więcejBezpieczna hodowla drobiu to najważniejsze wyzwanie
Bruksela gościła przedstawicieli branży drobiarskiej z Unii Europejskiej. Spotkanie zdominowała sprawa wyzwań związanych z produkcją i bezpieczną hodowlą drobiu. Eksperci dyskutowali zatem...
więcejNa prestiżowych targach w Chinach promowali polski drób
Podczas trzeciej edycji Międzynarodowej Wystawy Żywności, Mięsa i Produktów Rybnych w chińskim Kantonie nie zabrakło stoiska kampanii promocyjno-informacyjnej "Europejski drób-w...
więcejDrobiowa ofensywa na Chiny. Sprzedaż może być warta miliardy złotych
Mamy szanse eksportować do Chin drób za niemal 2 miliardy złotych rocznie. We wrześniu ruszy oficjalnie przedstawicielstwo branży drobiarskiej w Szanghaju. Przedstawicielstwo w Szanghaju ma...
więcejDrobiarze oburzeni listem Brigitte Bardot
"Polscy producenci z własnej inicjatywy zrezygnowali z przyżyciowych podskubów gęsi towarowych" - pisze Łukasz Dominiak szef Krajowej Rady Drobiarstwa-Izby Gospodarczej w Warszawie....
więcejBiałoruś bardziej otwiera się na polski drób
Białoruskie służby weterynaryjne zniosły zakaz eksportu żywego drobiu i produktów drobiowych z województwa zachodniopomorskiego. Restrykcje zostały wprowadzone w listopadzie 2016 roku...
więcejDrobiarze oburzeni listem Brigitte Bardot
"Polscy producenci z własnej inicjatywy zrezygnowali z przyżyciowych podskubów gęsi towarowych" - pisze Łukasz Dominiak szef Krajowej Rady Drobiarstwa-Izby Gospodarczej w Warszawie....
więcej