Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
W wyniku ASF Wietnam boryka się z brakiem wieprzowiny
Wirus afrykańskiego pomoru świń (ASF) jest przyczyną dużego spadku pogłowia trzody chlewnej w Wietnamie. Wysoka konsumpcja wieprzowiny w tym kraju doprowadziła do deficytu tego rodzaju mięsa. ...
więcejŚwiński dołek to przeszłość. Teraz to już jest przepaść
Produkcja wieprzowiny w Polsce nie pokrywa zapotrzebowania konsumentów. W dodatku jest oparta o prosięta ścigane masowo spoza kraju - o tych problemach, oprócz ASF mówiono...
więcejPolska świnia została odchudzona. Mięso już nie jest tłuste
Naukowcy w ciągu ostatnich 20 lat tak odchudzili polską świnię, że twierdzenie, iż wieprzowina jest kaloryczna, stało się nieprawdziwe. Ostatnie badania obalają mity, że mięso jest niezdrowe -...
więcejProdukcja wieprzowiny nieco obniży się. Ale eksport mocno poleci w dół
Według najnowszej "Krótkoterminowej prognozy produkcji upraw polowych, mięsa i mleka w UE" wytwórczość brutto wieprzowiny w UE wzrosła w 2016 roku zaledwie o 0,2 proc. do...
więcejProdukcja wieprzowiny w bieżącym roku ma spaść
Eksperci z Brukseli szacują, że w 2016 roku w Unii Europejskiej produkcja wieprzowiny spadnie o 0,2 proc. do 23,4 mln ton, ale w 2017 roku... wzrośnie o 0,8 proc. do 23,6 mln ton. Według spisu...
więcejCeny wieprzowiny są coraz niższe, a spożycie rośnie
Krajowa konsumpcja wieprzowiny może wynieść w tym roku 41 kilogramów na osobę. Brak dostępu do części rynków sprawia, że ilość mięsa w Polsce utrzymuje się na wysokim poziomie. Szansą...
więcej