Grypa kotów: przeprowadzono prowokacje dziennikarskie
Prowokacje dziennikarskie zostały przeprowadzone z zamiarem zamanipulowania ustalenia źródła pochodzenia choroby występującej wśród kotów.
Główny lekarz weterynarii informuje, że w ostatnich dniach przeprowadzono dwie próby prowokacji dziennikarskich związanych.
Prowokacje dziennikarskie zostały przeprowadzone z zamiarem zamanipulowania ustalenia źródła pochodzenia choroby występującej wśród kotów.

KRD-IG prostuje kolejne brednie dotyczące mięsa drobiowego
"Zgodnie z informacjami przekazanymi przez terenowe organy inspekcji weterynaryjnej województwa małopolskiego oraz PIW w Puławach, próbki pokarmu dostarczane do badań laboratoryjnych m.in. do laboratorium w Krakowie oraz w Puławach przekazane były przez czynnych dziennikarzy, którzy nie ujawnili źródła pochodzenia dostarczonych do badania materiałów" czytamy w komunikacie GLW.
Wszelkie próby manipulowania działalnością organów państwa, mogą uniemożliwić stwierdzenie faktycznej przyczyny zachorowań.
Główny lekarz weterynarii podkreśla, że wykrycie źródła zachorowań na grypę kotów wymaga spokojnej analizy i dochodzenia do prawdy.
Jednocześnie GLW informuje, że od 30 czerwca br. w Krajowym Laboratorium Referencyjnym ds. grypy ptaków zostało przebadanych 14 próbek z czego w 3 próbkach pochodzących od chorych kotów uzyskano wyniki dodatni w kierunku materiału genetycznego wirusa H5N1.
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Restrykcje KE wobec polskiego drobiarstwa zniszczą ten sektor. Branża nie ma wątpliwości
-
Pryszczyca. Trwają szkolenia i walka z dezinformacją
-
Polska jest przygotowana na utylizację martwych zwierząt z powodu pryszczycy
-
Grypa ptaków. UE rozważa czasowy zakaz zasiedleń kurników w Polsce
-
Jakie są wskaźniki rozrodu ocenianych stad mlecznych?
-
Grypa ptaków już w 78 gospodarstwach. 6,5 mln wybitych ptaków
-
Niemcy wolne od pryszczycy. Wirus nie przedostał się z Brandenburgii do Polski
-
412 przesyłek zwierząt ze Słowacji trafiło do Polski. Wszystkie były zdrowe
-
Sektor mięsny w Polsce podcina gałąź, na której siedzi
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 1/2025
-Okiem doradcy - sucha dezynfekcja
-Świeże powietrze to podstawa
-Zamiast powiększać stado, zwiększyli dobrostan
Hoduj z głową bydło 2/2025
-Oblicza skrobi
-Sita kałowe, czyli cała prawda o żywieniu
-"Królewska Wołowina" z bydła szkockiego
-
18-03-2025,13:10
eMastitis po raz pierwszy. Antybiotyki można skutecznie ograniczać
-
17-03-2025,12:40
Jak zapobiegać problemom okresu okołoporodowego?
-
07-03-2025,10:30
O genetyce przyszłości dyskutowano w Żninie
-
07-03-2025,3:55
O dokarmianiu dolistnym na wykładzie ze Szczegółowej Uprawy Roślin
-
04-03-2025,11:40
Polski autonomiczny wóz paszowy od Euromilk
-
28-02-2025,10:10
Hipokalcemia subkliniczna - poważny problem w okresie poporodowym
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?
-
27-10-2024,14:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 5/2024. Wideo
-
21-10-2024,11:10
"Hoduj z Głową Bydło" nr 5/2024. Wideo