KRD-IG: pasze i mięso są nieustannie badane
KRD-IG informuje, że wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby.
Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza wydała komunikat. Odnosi się w nim do doniesień związanych z paszami z dodatkiem sfałszowanych olejów technicznych zawierających komponenty do produkcji paliw.

UPEMI: to jest afera olejarska, a nie drobiarska
"W związku z działaniami prowadzonymi przez organy skarbowe w sprawie podmiotu wchodzącego w skład niemieckiej grupy kapitałowej, dostarczającego komponenty do produkcji pasz do wielu producentów w Europie informujemy, że według naszej wiedzy, postępowanie ma charakter karno-skarbowy i jest związane z fałszowaniem dokumentów przez tę firmę" czytamy w komunikacie KRD-IG.
- Firmy spożywcze czują się stroną pokrzywdzoną w tym postępowaniu, dlatego że one współpracowały z tą firmą w dobrej wierze - mówił wczoraj (3 października) w rozmowie z Polsatem Dariusz Goszczyński, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa - Izby Gospodarczej.
KRD-IG zapewnia, że cały łańcuch produkcyjny mięsa drobiowego jest pod ciągłym i stałym nadzorem właściwych inspekcji.
"Wszystkie pasze oraz mięso są nieustannie badane i poddawane pełnej kontroli zarówno przez firmy, jak i odpowiednie służby" informuje KRD-IG.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz TUTAJ
Książki warte polecenia: Sygnały kur nieśnych |Sygnały indyków
-
Rzekomy pomór drobiu wciąż w ofensywie. Są dwa ogniska
-
Grypa ptaków zabiła już ponad 4 miliony sztuk drobiu
-
MRiRW: chów klatkowy kur bezpieczniejszy dla drobiu
-
Grypa ptaków. Aż 12 ognisk choroby. Gdzie zaatakował wirus?
-
Rzekomy pomór drobiu. Wybuchły kolejne ogniska
-
Rzekomy pomór drobiu wybuchł po niemal miesiącu przerwy
-
Dalszy wzrost cen w skupie drobiu
-
Rezygnacja ze sprzedaży jaj z chowu klatkowego powodem kryzysu
-
Grypa ptaków w Polsce. 5 ognisko na Warmii i Mazurach
-
HPAI po raz kolejny na Mazowszu i w Wielkopolsce
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 1/2025
-Okiem doradcy - sucha dezynfekcja
-Świeże powietrze to podstawa
-Zamiast powiększać stado, zwiększyli dobrostan
Hoduj z głową bydło 1/2025
-Programowanie życia cieląt
-Jak zmodernizować oborę pod robota?
-Lepszy dobrostan to większy zysk
-
18-03-2025,13:10
eMastitis po raz pierwszy. Antybiotyki można skutecznie ograniczać
-
17-03-2025,12:40
Jak zapobiegać problemom okresu okołoporodowego?
-
07-03-2025,10:30
O genetyce przyszłości dyskutowano w Żninie
-
07-03-2025,3:55
O dokarmianiu dolistnym na wykładzie ze Szczegółowej Uprawy Roślin
-
04-03-2025,11:40
Polski autonomiczny wóz paszowy od Euromilk
-
28-02-2025,10:10
Hipokalcemia subkliniczna - poważny problem w okresie poporodowym
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?
-
27-10-2024,14:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 5/2024. Wideo
-
21-10-2024,11:10
"Hoduj z Głową Bydło" nr 5/2024. Wideo