Praktyki w znanej firmie to szansa na zdobycie nowych umiejętności
Studia to kluczowy okres w życiu każdego młodego człowieka. Żeby jednak znaleźć wymarzoną pracę, jeszcze w czasie nauki, warto uczestniczyć w praktykach zawodowych.
Jedną z firm, która z otwartymi ramionami czeka na studentów jest Goodvalley Polska, która w tym roku świętuje 25-lecie działalności (wcześniej funkcjonowała pod nazwą Poldanor i Prime Food).
Na początku lipca praktyki letnie rozpoczęła pierwsza grupa studentów (5 techników weterynarii, 4 technologów żywności oraz 7 zootechników). Gdzie pracują? W zakładach mięsnych oraz fermach Koczała, Płaszczyca, Giżyno, Zalesie oraz Bara.
Goodvalley z prestiżowym certyfikatem
Goodvalley informuje, że grupa 16 studentów to osoby z uczelni oraz szkół w Grudziądzu, UWM Olsztyn, ZUT Szczecin oraz UTP Bydgoszcz.
"W następnych tygodniach praktyki rozpoczynać będą kolejni studenci. W okresie lipiec-wrzesień 2019 r. będziemy gościć 50 praktykantów - 29 technologów żywności i mięsa oraz 21 zootechników" - czytamy na facebookowym profilu Goodvalley.
Warto przypomnieć, że firma Goodvalley w maju br. podpisała ważną umowę z Politechniką Koszalińską. Dokument dotyczy realizacji praktyk zawodowych przez studentów oraz płatnych staży w zakładach i gospodarstwach należących do koncernu.
- Interesuje nas długofalowa współpraca, która przyniesie korzyści zarówno Goodvalley, jak i studentom oraz samej politechnice - mówił Grzegorz Brodziak, dyrektor zarządzający Goodvalley Polska, który nie ukrywał, że firma czeka na dobrze wykształconych specjalistów.
Goodvalley to firma z duńskim rodowodem. Oprócz naszego kraju, placówki grupy mieszczą się także w Danii, Rosji i na Ukrainie. Łącznie firma zatrudnia 2,5 tys. osób, uprawia 28 tys. hektarów ziemi i sprzedaje rocznie ponad 1,3 mln świń.
- Agrobiznes bez tajemnic. Zamów prenumeratę miesięcznika "Przedsiębiorca Rolny" już dziś