Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
W czasie pandemii chętniej sięgamy po krajową żywność
Konsumenci przykładają coraz większą wagę do jakości żywności. W dobie pandemii na popularności zyskują produkty dostarczane przez polskich dostawców. - W czasach, w których żyjemy, w...
więcejŻywność prosto z gospodarstwa. Co trzeba wiedzieć?
Jak rozpocząć produkcję i sprzedaż żywności z własnego gospodarstwa? Można się tego dowiedzieć z broszury przygotowanej przez resort rolnictwa, która ma ułatwić rolnikom funkcjonowanie na...
więcejSery, pierogi i ogórki kiszone na liście smakołyków
Prowadzona przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, prestiżowa Lista Produktów Tradycyjnych, wzbogaciła się o kolejne smakołyki. Trafił na nią m.in. Ser Bałtycki. Wytwarzanie tego wyrobu...
więcejLokalni producenci żywności zyskują na współpracy z sieciami handlowymi
Wielomilionowe kontrakty, stały rynek zbytu i możliwość pozyskania dodatkowych środków na inwestycje - to lista korzyści, jakie lokalne firmy czerpią ze współpracy z dużymi sieciami...
więcejKiełbasy rodem z kresów na liście produktów tradycyjnych
Kiełbasa zabużańska rzemieślnicza i Kiełbasa kresowa dojrzewająca - to dwa kolejne specjały, które dołączyły do lubuskiej listy produktów tradycyjnych. Obecnie zawiera ona 61 pozycji....
więcejWarmińskie i mazurskie potrawy pod lupą naukowców
Tradycyjna kuchnia warmińska i mazurska - wbrew powszechnym przekonaniom - nie była zbyt słona i nadmiernie tłusta. Jej kaloryczność wynikała z dużego zapotrzebowania energetycznego...
więcejRolnicy będą mieli lepszą pozycję przetargową wobec supermarketów
Parlament Europejski przyjął regulacje, dzięki którym rolnicy będą mieli lepszą pozycję przetargową w negocjacjach cenowych z supermarketami. Nowe przepisy umożliwią organizacjom rolniczym...
więcej