Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 9 pasujących wyników.
Rok utraconych korzyści dla hodowców i przemysłu mięsnego
Branża mięsna określa 2020 rok mianem utraconych korzyści. Hodowcy trzody chlewnej również nie będą go dobrze wspominać. Oprócz utrudnień związanych z pandemią musieli się zmierzyć z...
więcejCzy hodowla bydła powoduje globalne ocieplenie?
- Spotkaliśmy się po to, żeby mówić jak poprawić wydajności produkcji żywca wołowego, ale także po to, żeby wyraźnie powiedzieć wszystkim konsumentom, aby uważali na ludzi którzy...
więcejWystartowało 6. Forum Sektora Wołowiny. Minister wspiera hodowców
Hodowcy, producenci żywca wołowego, przedstawiciele ubojni, zakładów rozbioru, administracji szczebla krajowego i samorządowego, handlu oraz świata nauki, biorą udział w 6. Forum Sektora...
więcej6. Forum Sektora Wołowiny już wkrótce
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego już po raz szósty organizuje Forum Sektora Wołowiny. 6. edycja Forum Sektora Wołowiny, która odbędzie się w dniach 2 - 3 grudnia...
więcejPolskie mięso drobiowe jest bezpieczne i zdrowe
Krajowa Rada Drobiarstwa - Izba Gospodarcza podkreśla, że polskie mięso drobiowe jest bezpieczne i zdrowe. Apeluje do konsumentów o to, aby nie ulegali oni manipulacjom stosowanym przez...
więcejAnimex kupił dwa zakłady należące do firmy Pini Polska
Firma Animex - największa spółka mięsna w Polsce - kupiła dwa zakłady przetwórstwa mięsa: Pini Polska oraz Hamburger Pini. Rzecznik Animeksu Andrzej Pawelczak poinformował PAP, że...
więcejNowe przepisy mają poprawić warunki pracy w przemyśle mięsnym
Są ustalenia w sprawie ustawy przeciwko wyzyskowi w niemieckiej branży przetwórstwa mięsnego. Partie CDU/CSU i SPD uzgodniły nowe przepisy w celu poprawy warunków pracy, krytykowanym...
więcejLitwa obniży podatek VAT na mięso
Rząd w Wilnie planuje redukcję podatku VAT na świeże oraz chłodzone mięso z 21 do 9 lub nawet 5 procent. Decyzja ma wpłynąć na obniżenie stawek towarów i pobudzić wewnętrzny popyt. Propozycja...
więcej54. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Nowe wyzwania dla przemysłu mięsnego” w Warszawie 2023
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu zaprasza 18 maja 2023 roku na 54. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Nowe...
więcej