Nadchodzące wydarzenia

54. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Nowe wyzwania dla przemysłu mięsnego” w Warszawie 2023

Data rozpoczęcia: 2023-04-18
Data zakończenia: 2023-04-18
Miejscowość: Warszawa
Organizator: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu
Województwo: mazowieckie
Ulica i numer: Tadeusza Czackiego 3/5

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu zaprasza 18 maja 2023 roku na 54. Dni Przemysłu Mięsnego pt. „Nowe wyzwania dla przemysłu mięsnego”, które odbędzie się w Warszawie w Domu Technika NOT, ul. Tadeusza Czackiego 3/5.

PROGRAM:

SALA B:

9:00 – 10.15 — Rejestracja uczestników

10:00 — Powitanie uczestników i otwarcie sympozjum – Artur Hugo Świergiel, dyrektor Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego Państwowy Instytut Badawczy (IBPRS-PIB) w Warszawie

10:15 – 10.40 — Aktualne prace Komisji Europejskiej w zakresie znakowania żywności – Bożena Pławska,  Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

10:40 – 11:30 — Zmiany przepisów w zakresie stosowania azotynów i azotanów w produktach mięsnych – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny – Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie

Przerwa

12:00 – 12:40 — Doniesienia Firm współpracujących z przemysłem mięsnym i drobiarskim o nowościach technicznych i technologicznych

12:40 – 13:30 — Zmiany w klasyfikacja SEUROP tusz wieprzowych  nowe wyzwania – Dariusz Lisiak, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS-PIB w Poznaniu

Podsumowanie sesji referatowej i zakończenie sympozjum, przerwa

SALA A:

14:00   – Ogłoszenie wyników:

  • 55. KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” 2023
  • Wręczenie okolicznościowych wyróżnień
  • Degustacja nagrodzonych produktów

Zgłoszenia na 54. DNI należy dokonać do dnia 16 maja 2023 r. na adres:
Zakładu Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS – PIB, ul. Jubilerska 4, 04-190 Warszawa, fax. 22 610-23-66, e-mail: .

Karta uczestnictwa oraz więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.ibprs.pl

Jeśli interesujesz się tematami z branży rolniczej i chcesz być na bieżąco z najświeższymi informacjami, dołącz do naszego FanPaga na Facebooku www.facebook.com/AgroPolskaPL

KSIĄŻKI WARTE POLECENIA:

   Sygnały kur nieśnych       Sygnały indyków