Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Chcemy jeść zdrowo. Ale do liderów nam jeszcze daleko
W ciągu ostatnich siedmiu lat trzykrotnie wzrosła liczba przetwórni ekologicznej żywności. Rolnicy stawiają na rozwój produktów regionalnych i zdrowej żywności bo cena...
więcejWsparcie dla ekorolników kuleje. NIK przygotowała raport
Działania podejmowane od lat na rzecz rozwoju ekorolnictwa i wprowadzania do sprzedaży jego produktów były niespójne i nieskuteczne - przekonuje Najwyższa Izba Kontroli. A...
więcejProdukcja żywności wysokiej jakości szansą dla Polski
- Dopłacanie tylko do filozofii życia w zgodzie z naturą to absurd. Przez błędne unijne rozwiązania dochodziło do sytuacji, w których na setkach hektarów powstawały słynne sady...
więcejMinister uczy dzieci, jak poznać żywność ekologiczną
- Chcemy najmłodszym przekazywać wiedzę o dobrym odżywianiu - mówił w Działyniu (woj. kujawsko-pomorskie) Jan Krzysztof Ardanowski. Minister rolnictwa wziął udział w inauguracji kampanii...
więcejEuropa zmierza w stronę rolnictwa ekologicznego. A Polska?
Piotr Puchalski, szef Rady ds. Rolnictwa Ekologicznego przy ministrze rolnictwa, przekonuje, że w interesie Polski jest rozwój rolnictwa ekologicznego. Udział ekożywności w rynku wynosi 0,5...
więcejProducentom ekożywności będzie łatwiej. Zyskają też konsumenci
Przedstawiciele państw unijnych reprezentowani w specjalnej komisji do spraw rolnictwa potwierdzili w poniedziałek w Brukseli porozumienie w sprawie nowych unijnych regulacji, dotyczących produkcji...
więcej