III Pomorskie Forum Trzodziarskie już w listopadzie

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
20-10-2015,10:30 Aktualizacja: 20-10-2015,10:21
A A A

Pomorskie Forum Trzodziarskie odbywa się od dwóch lat. Konferencja cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem hodowców. Podczas pierwszej edycji w 2013 r. liczba uczestników przekroczyła 400 osób, a w zeszłym roku było ich ponad 250. Tegoroczna konferencja odbędzie się 9 listopada na terenie PGE Arena w Gdańsku.

Podczas spotkania hodowcy będą mieli okazję wysłuchać wystąpień specjalistów zajmujących się tematyką trzody chlewnej. Prof. dr hab. Zygmunt Pejsak z Państwowego Instytutu Weterynarii w Puławach będzie mówił o przyczynach i skutkach przemian w produkcji świń w Polsce.

Dr inż. Tomasz Schwarz Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie powie o żywienie trzody chlewnej z udziałem roślin strączkowych, a dr Anita Zaworska z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oceni przydatność krajowych źródeł białka roślinnego w żywieniu świń.

Nie zabraknie również przedstawiciela Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Sylwia Skupień będzie mówiła o modernizacji gospodarstw rolnych.

Forum stwarza także warunki do wymiany doświadczeń i poglądów między sobą, ale także z osobami związanymi z branżą trzodziarską. Podczas spotkania obecni będą przedstawicielami firm paszowych, budowlanych, weterynaryjnych, ubojowych i przetwórczych.

Tradycyjnie organizatorzy czyli Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku zaplanował także czas na dyskusję oraz losowanie nagród wśród uczestników forum.

Patronat nad III Pomorskim Forum Trzodziarskim objął dwumiesięcznik Hoduj z Głową Świnie. Zaprenumeruj

Więcej informacji na temat III Pomorskiego Forum Trzodziarskiego oraz warunków uczestnictwa w tej konferencji można znaleźć TUTAJ

Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 5/2024

Hoduj z głową świnie:

-Jakie źródło energii jest najlepsze

-Żeby loszki nie były tucznikami

-Nie ma paszy wolnej od mikotoksyn

-Rolnictwo 4.0 w chlewni

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 5/2024

Hoduj z głową bydło:

-Ketozie można i trzeba zapobiegać

-Specyfika żywienia krów mlecznych w zasuszeniu

-Bolusy na lepszy start

PRENUMERATA