Mięso wieprzowe z Hiszpanii cieszy się dużą popularnością wśród importerów. Cechuje je wysoka jakość i transparentność.
Wieprzowina z Hiszpanii jest obecna w około stu krajach. Foto_Remigiusz Kryszewski
Hiszpania jest trzecim co do wielkości producentem wieprzowiny na świecie. Tamtejszy przemysł przetwórczy korzysta z zaawansowanej technologii i wyróżnia się identyfikowalnością i bezpieczeństwem żywności.
Na trzecim miejscu co do wielkości produkcji wieprzowiny na świecie uplasowała się Hiszpania. Zajmuje ona jednocześnie drugie miejsce co do wielkości eksportu na świecie i pierwsze w Europie.
Tamtejsze mięso wieprzowe, jak informuje euromeatnews.com, cechuje się wysoką jakością i identyfikowalności, przez co zdobyło zaufanie na najbardziej wymagających rynkach krajów trzecich.
Notowania żywca wieprzowego na rynku Unii Europejskiej od końca stycznia bieżącego roku systematycznie rosną. W kwietniu odnotowano kolejne wzrosty cen tuczników. Według danych Komisji Europejskiej na rynku unijnym w dniach...
Jego produkcja jest zgodna z ustawodawstwem i modelem produkcji prowadzonej w Unii Europejskiej. Dlatego produkt końcowy cechuje się jakością i bezpieczeństwem.
Wieprzowina w Hiszpanii w dużym stopniu pochodzi z gospodarstw rodzinnych. Z kolei przemysł przetwórczy korzysta z nowych technologii, które ułatwiają spełnić wysokie standardy wymagane w różnych krajach będących importerem tego rodzaju mięsa.
Dzięki rozwiniętemu przemysłowi hiszpański sektor trzody chlewnej uplasował się w czołówce pod względem technologii produkcji. Branża wprowadziła wiele certyfikatów w celu zwiększenia identyfikowalności, zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa żywności.
Dużym uznaniem na rynkach międzynarodowych cieszy się wieprzowina oraz hiszpańskie wyroby mięsne. Tamtejsze produkty wieprzowe są obecne w ponad stu krajach, które po przeprowadzonych kontrolach otworzyły swoje granice.
Więcej informacji na temat hodowli i produkcji trzody chlewnej znajdziesz w magazynie "Hoduj z Głową Świnie". ZAPRENUMERUJ