Francuska rzeźnia zamknięta z powodu COVID-19

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Remigiusz Kryszewski | redakcja@agropolska.pl
20-05-2020,16:05 Aktualizacja: 20-05-2020,16:05
A A A
Francja zamyka rzeźnię Tradivial położoną w regionie Doliny Środkowej Loary. Powodem tej decyzji jest potwierdzenie koronawirusa u części załogi pracującej w tym zakładzie. 
 
Koronawirusa potwierdzono u 34 osób załogi pracującej w rzeźni Tradivial, która znajduje się we Fleury les Aubrais w regionie Doliny Środkowej Loary. 
 
Firma na mocy nakazu prefektury została tymczasowo zamknięta na czas niezbędny do zakończenia dochodzeń i przeprowadzenia procedur dezynfekcji na terenie całego zakładu. 
 
zakład mięsne w Niemczech, zakłady ubojowe, rzeźnie, zamkniecie zakładów, koronawirus, spadek cen tuczników, wbc,

Zakłady mięsne w Niemczech zamknięte z powodu koronawirusa

Koronawirus został potwierdzony u pracowników w dwóch dużych niemieckich ubojniach. Zakłady zostały zamknięte, a cena tuczników gwałtownie spadła.   COVID-19 coraz bardziej wpływa na rynek trzody chlewnej. Jak informuje...
Raport opublikowany 13 maja, jak informuje portal 3trzy3.pl, sporządzony przez Saint-Brieuc Hospital Cener o pacjencie z COVID-19, który był pracownikiem firmy rolno-spożywczej podaje, że pierwsze badania zdrowotne zidentyfikowały pięć innych przypadków choroby w tym zakładzie. 
 
Służby zdecydowały się na przeprowadzeniu masowych badań, wykonywanych na miejscu. Odbyły się one w piątek (15 maja) i przebadano 209 pracowników zakładu. U 34 z nich potwierdzono obecność COVID-19.
 
Podobna sytuacja jak we Francji miała miejsce w wielu innych krajach takich jak Niemcy, czy Stany Zjednoczone, gdzie w wyniku COVID-19 trzeba było zamknąć zakłady. Wywołało to dodatkowy kłopot producentów wieprzowiny, którzy musieli szukać nowych odbiorców tuczników. 
 
  • Informacje dotyczące hodowli i produkcji trzody chlewnej można znaleźć w dwumiesięczniku "Hoduj z Głową Świnie" ZAPRENUMERUJ
 
Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 3/2024

Hoduj z głową świnie:

-Przednówek w chlewni

-Tucz świń w cyklu otwartym. Żywienie

-Stres cieplny a rozród loch

-Środki do walki z muchami

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 3/2024

Hoduj z głową bydło:

-Dobra siara to podstawa

-Stres cieplny - rozród, żywienie, cielęta

-Kwasica żwacza w świetle najnowszych doniesień

-Metody diagnozowania ciąży

 

PRENUMERATA