Inne
RSS-
07-12-2020,13:40
Konsumenci boją się konsekwencji i wybierają żywność bez GMO
Żywność genetycznie modyfikowana według przeprowadzonych badań może powodować alergie i wiele innych problemów zdrowotnych. Konsumenci boja się tych konsekwencji i wybierają żywność bez GMO. -
05-12-2020,9:20
Chińscy hodowcy norek skorzystają na kryzysie w Danii?
Dania zlikwidowała wiele hodowli norek w obawie o groźne mutacje koronawirusa. Sytuację tą wykorzystują Chińczycy, gdzie ceny w krótkim czasie wzrosły o co najmniej 30%. -
04-12-2020,10:05
Wielka Brytania zakaże eksportu żywych zwierząt?
Zakaz eksportu żywych zwierząt w celu ich uboju lub dalszego tuczu chce wprowadzić Wielka Brytania. Przepisy mają wejść w życie pod koniec 2021 r. -
04-12-2020,9:25
Hodowcy sceptyczni w sprawie etykietowania produktów zwierzęcych
Zdaniem organizacji Copa-Cogeca, oznaczenia dobrostanu zwierząt na etykietach muszą być czytelne po to, aby zachęcić konsumentów do płacenia więcej za żywność wyprodukowaną w wyższych standardach dobrostanowych. -
03-12-2020,15:30
Obóz koncentracyjny dla zwierząt? Skandaliczne określenie
Związek Polski Przemysł Futrzarski wyraźnie potępia sposób obchodzenia się zwierzętami widoczny w opublikowanym materiale: "To jest obóz koncentracyjny dla zwierząt". -
03-12-2020,13:55
Mięso z laboratorium dostępne w restauracjach w Singapurze
Produkt imitujący mięso drobiowe produkowany w laboratorium jest juz dostepny w singapurskich restauracjach. Firma hoduje komórki mięsa kurczaka w bioreaktorze o pojemności 1200 litrów, a następnie łączy je ze składnikami roślinnymi.