Wstrzymano produkcję w zakładzie. Wielu pracowników zakażonych
W zakładzie zatrudnionych jest 781 pracowników. Rzecznik prasowy wojewody wielkopolskiego Tomasz Stube poinformował we wtorek, że koronawirusa stwierdzono u 233 osób pracujących w zakładzie Ami.
Do odwołania wstrzymano produkcję w zakładzie drobiarskim firmy Ami w wielkopolskim Mikstacie - dowiedziała się PAP we wtorek w zarządzie spółki. 233 pracowników zakładu zakażonych jest koronawirusem - podał rzecznik wojewody wielkopolskiego.

Japonia zniosła zakaz importu polskiego drobiu i jaj
W zakładzie zatrudnionych jest 781 pracowników. Rzecznik prasowy wojewody wielkopolskiego Tomasz Stube poinformował we wtorek, że koronawirusa stwierdzono u 233 osób pracujących w zakładzie Ami.
Dodał jednak, że "te dane mogą ewaluować".
Zarząd spółki podjął decyzję o wstrzymaniu produkcji. W nadesłanym we wtorek PAP komunikacie poinformowano, że wszyscy pracownicy zostali przebadani, zakład został zdezynfekowany, a produkcja - wstrzymana do odwołania.
- Podjęto decyzję o przeprowadzeniu powtórnych badań wymazowych w końcówce tygodnia - poinformowano.
Do działań włączył się wojewoda wielkopolski, który podjął decyzję o skierowaniu do Mikstatu mobilnego punktu pobrań wymazów.
W Wielkopolsce do tej pory odnotowano 4044 przypadki zakażeń koronawirusem, w tym 200 osób zmarło, a 2766 wyzdrowiało.
- Książki warte polecenia: Sygnały brojlerów |Sygnały kur nieśnych
-
Grypa ptaków. 4 ogniska w 4 województwach
-
Grypa zabiła ponad 2 miliony sztuk drobiu. Są nowe ogniska
-
W skupie drobiu przeważa wzrost cen
-
Rzekomy pomór drobiu po raz pierwszy u indyków rzeźnych!
-
Grypa ptaków: Inspekcja Weterynaryjna potwierdziła 5 ognisk choroby
-
Choroba ND. Już ponad 1,5 mln zabitych brojlerów
-
Cena wszystkich monitorowanych gatunków drobiu wzrosła
-
Ponad milion kur zabitych w ognisku grypy ptaków!
-
Dariusz Goszczyński: szczepienia kluczowe w zwalczaniu choroby ND
-
Kolejne wielkie ognisko rzekomego pomoru drobiu
"Hoduj z głową"






Hoduj z głową świnie 1/2025
-Okiem doradcy - sucha dezynfekcja
-Świeże powietrze to podstawa
-Zamiast powiększać stado, zwiększyli dobrostan
Hoduj z głową bydło 1/2025
-Programowanie życia cieląt
-Jak zmodernizować oborę pod robota?
-Lepszy dobrostan to większy zysk
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
09-02-2025,18:30
XXXI edycja Konkursu Rolnik-Farmer Roku
-
06-02-2025,13:05
O przyszłości polskiego sektora wołowiny
-
03-02-2025,10:00
Nagrodzono najlepszych producentów bydła mięsnego
-
23-12-2024,12:05
O śrucie rzepakowej w żywieniu świń
-
20-02-2025,19:45
Pierwsze wydanie "Hoduj z Głową Świnie" w 2025 roku
-
18-02-2025,8:40
Pierwsze wydanie „Hoduj z Głową Bydło” w 2025 roku
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?
-
27-10-2024,14:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 5/2024. Wideo
-
21-10-2024,11:10
"Hoduj z Głową Bydło" nr 5/2024. Wideo