Wstrzymano produkcję w zakładzie. Wielu pracowników zakażonych
W zakładzie zatrudnionych jest 781 pracowników. Rzecznik prasowy wojewody wielkopolskiego Tomasz Stube poinformował we wtorek, że koronawirusa stwierdzono u 233 osób pracujących w zakładzie Ami.
Do odwołania wstrzymano produkcję w zakładzie drobiarskim firmy Ami w wielkopolskim Mikstacie - dowiedziała się PAP we wtorek w zarządzie spółki. 233 pracowników zakładu zakażonych jest koronawirusem - podał rzecznik wojewody wielkopolskiego.
Japonia zniosła zakaz importu polskiego drobiu i jaj
W zakładzie zatrudnionych jest 781 pracowników. Rzecznik prasowy wojewody wielkopolskiego Tomasz Stube poinformował we wtorek, że koronawirusa stwierdzono u 233 osób pracujących w zakładzie Ami.
Dodał jednak, że "te dane mogą ewaluować".
Zarząd spółki podjął decyzję o wstrzymaniu produkcji. W nadesłanym we wtorek PAP komunikacie poinformowano, że wszyscy pracownicy zostali przebadani, zakład został zdezynfekowany, a produkcja - wstrzymana do odwołania.
- Podjęto decyzję o przeprowadzeniu powtórnych badań wymazowych w końcówce tygodnia - poinformowano.
Do działań włączył się wojewoda wielkopolski, który podjął decyzję o skierowaniu do Mikstatu mobilnego punktu pobrań wymazów.
W Wielkopolsce do tej pory odnotowano 4044 przypadki zakażeń koronawirusem, w tym 200 osób zmarło, a 2766 wyzdrowiało.
- Książki warte polecenia: Sygnały brojlerów |Sygnały kur nieśnych
-
Rzekomy pomór drobiu coraz większym zagrożeniem
-
Sprawdź ceny w skupie żywca drobiowego
-
Rzekomy pomór drobiu jest już w 7 województwach
-
Choroby zakaźne u drobiu w Polsce wciąż są w ofensywie
-
HPAI w Polsce. Jest 1. ognisko choroby w 2025 roku
-
Choroba ND. Już 3 ogniska w 2025 roku
-
Ceny większości monitorowanych gatunków drobiu spadły
-
HPAI w Polsce. 81 tys. indyków do wybicia
-
Rzekomy pomór drobiu: milion kur rzeźnych do wybicia!
-
Grypa ptaków: 48. ognisko na mapie Polski
"Hoduj z głową"
Hoduj z głową świnie 6/2024
-Choroba obrzękowa niejedno ma imię
-Białko paszowe - problem rzeczywisty czy wydumany?
-Remont stada własny lub z zakupu?
Hoduj z głową bydło 6/2024
-Czy i jak stosować aminokwasy chronione?
-Dlaczego wciąż przekarmiamy krowy białkiem?
-IBR, czyli wyzwanie dla nowoczesnych hodowców
-
23-12-2024,12:05
O śrucie rzepakowej w żywieniu świń
-
15-12-2024,15:15
Uniwersytet Agri Plus o chorobach świń we Wrocławiu
-
12-12-2024,13:40
Forum zootechniczne o wątrobie, sygnałach krów i nowych produktach
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
09-12-2024,13:55
Przeciwnicy umowy z Mercosur mobilizują siły
-
29-11-2024,10:05
Maciory i prosięta w centrum zainteresowania
-
11-12-2024,12:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 6/2024. Wideo
-
29-11-2024,8:05
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu „Hoduj z Głową Bydło”?
-
27-10-2024,14:10
"Hoduj z Głową Świnie" nr 5/2024. Wideo
-
21-10-2024,11:10
"Hoduj z Głową Bydło" nr 5/2024. Wideo
-
03-08-2024,17:20
"Hoduj z Głową Bydło" nr 4/2024. Wideo
-
26-06-2024,17:50
Co znajdziecie w najnowszym wydaniu "Hoduj z Głową Świnie"?