Polska wołowina trafi do Maroka

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Remigiusz Kryszewski | redakcja@agropolska.pl
29-07-2016,14:30 Aktualizacja: 29-07-2016,16:10
A A A

Mięso i produkty wołowe pochodzące z Polski będą mogły być eksportowane do Królestwa Maroka od 1 sierpnia 2016 r. – informuje Główny Lekarz Weterynarii.

Zatwierdzenie świadectwa zdrowia zawierającego wymagania dotyczące wywozu polskiej wołowiny na rynek marokański jest zwieńczeniem prawie dwuletnich negocjacji prowadzonych pomiędzy Głównym Inspektoratem Weterynarii, a Krajowym Urzędem Bezpieczeństwa Zdrowotnego Produktów Żywnościowych (ONSSA) w Ministerstwie Rolnictwa i Rybołówstwa Morskiego Maroka.

Zatwierdzone zakłady zgodnie z przepisami Unii Europejskiej mogą rozpocząć wysyłkę polskiego mięsa i produktów wołowych z dniem 1 sierpnia 2016 r.

Wśród asortymentu wołowego, które trafi na rynek marokański są produkty wołowe oraz mięso z kością i bez kości.

Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 6/2024

Hoduj z głową świnie:

-Choroba obrzękowa niejedno ma imię

-Białko paszowe - problem rzeczywisty czy wydumany?

-Remont stada własny lub z zakupu?

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 6/2024

Hoduj z głową bydło:

-Czy i jak stosować aminokwasy chronione?

-Dlaczego wciąż przekarmiamy krowy białkiem?

-IBR, czyli wyzwanie dla nowoczesnych hodowców

PRENUMERATA