Bydło
RSS-
02-03-2015,13:20
Dobre ubicie zwiększa jakość kiszonki
Jednym z istotnych czynników decydujących o jakości pasz objętościowych jest ich ubicie. Im będzie słabsze tym materiał będzie gorszej jakości. Pozostawione w jego wnętrzu powietrze, które powoduje dużą aktywność drożdży i pleśni. -
01-03-2015,9:50
Dekornizacja bydła - dobry sposób na rogi
Zabieg dekornizacji polega na usunięciu zawiązków rogów u cieląt, co zwiększa bezpieczeństwo pracy przy obsłudze i transporcie zwierząt oraz ogranicza urazy mechaniczne podczas ustalania hierarchii w stadzie. -
27-02-2015,10:00
Zdrowa krowa to więcej dobrej jakości mleka i większe zyski
26 lutego w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbyło się IV Ogólnopolskie Forum Ekspertów i Hodowców Bydła Mlecznego "Zdrowa krowa". -
27-02-2015,9:35
Cykl szkoleń dla hodowców bydła mlecznego
W ostatnim tygodniu lutego firma Blattin zorganizowała cykl spotkań pod nazwą XV Ogólnopolska Konferencja Hodowców Bydła Mlecznego. -
26-02-2015,21:50
Podkarpacie nie wykorzystuje możliwości produkcyjnych
24 lutego Podkarpacki Ośródek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zorganizował seminarium dla hodowców bydła mlecznego z terenu województwa podkarpackiego. -
25-02-2015,19:10
Dobra kiszonka to klucz do sukcesu
Akademia Zakiszania to cykl konferencji poświęconych problemowi przygotowania pasz konserwowanych głównie kiszonek z traw i kukurydzy. W środę 25 lutego hodowcy bydła mlecznego spotkali się w Minikowie w woj. kujawsko-pomorskim.