Nadchodzące wydarzenia
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw w Zegrzu 2022
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego – Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie zaprasza 26-27 maja 2022 roku na XIII Ogólnopolską Konferencję Naukową Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, która odbędzie się w Zegrzu nad Jeziorem Zegrzyńskim.
Tematyka konferencji:
- projektowanie nowych produktów, procesów i opakowań,
- innowacje w przetwórstwie i przechowalnictwie,
- owoce, warzywa i grzyby jako surowce prozdrowotne,
- przyswajalność bioaktywnych składników owoców, warzyw i grzybów,
- metody analityczne oraz skład surowców i przetworów,
- zapewnienie bezpieczeństwa owoców, warzyw i grzybów oraz ich przetworów,
- zanieczyszczenia surowców i produktów owocowo-warzywnych i grzybów,
- aspekty środowiskowe w produkcji przetworów owocowo-warzywnych.
Celem konferencji jest prezentacja osiągnięć polskich uczelni i instytutów dotyczących przetwórstwa owoców i warzyw. W ramach sesji prezentowane będą wykłady plenarne, doniesienia ustne oraz postery.
Miejsce konferencji:
XIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw odbędzie się nad brzegiem Jeziora Zegrzyńskiego w Hotelu 500 (ul. Warszawska 31A, 05-130 Zegrze, koło Warszawy).
Kontakt w przypadku pytań:
Opłaty oraz więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie: oiw.ibprs.pl
Jeśli interesujesz się tematami z branży rolniczej i chcesz być na bieżąco z najświeższymi informacjami, dołącz do naszego FanPaga na Facebooku ► www.facebook.com/AgroPolskaPL
KSIĄŻKI WARTE POLECENIA: