Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Shredlage może podnieść wydajność mleczną krów
Krowy karmione kiszonką z kukurydzy zebraną w technologii Shredlage mogą produkować więcej mleka. Dzienny wzrost wydajności w gospodarstwie Fortune w Cieszymowie wyniósł 2 litry od sztuki. -...
więcejKiszonka z kukurydzy Shredlage. Dlaczego się opłaca?
Hodowcy bydła mlecznego są coraz bardziej zainteresowani technologią Shredlage. Istnieje także coraz więcej gospodarstw, również w Polsce, które ją stosują i osiągają bardzo dobre...
więcejWysokowydajne krowy są bardziej eko
Rezerwy w produkcji mleka - zarządzanie jakością pasz objętościowych. To główne hasło XI edycji Mlecznej Akademii organizowanej przez Wytwórnię Premiksów LNB. Odbyła się ona w...
więcejShredlage czyli długa sieczka z kukurydzy
W Polsce kukurydza na kiszonkę jest cięta na długość 0,9-15 milimetrów. Tymczasem, zdaniem specjalistów i konsultantów żywieniowych ze Stanów Zjednoczonych równie...
więcejTniemy kukurydzę na 30 milimetrów
Shredlage to pochodząca ze Stanów Zjednoczonych technologia produkcji kiszonki z kukurydzy, która polega na cięciu całych roślin na sieczkę o długości od 26 do 30 milimetrów. Na...
więcej